Een van de kleurrijke landschappen van Martin Groen. | Foto: pr.
Een van de kleurrijke landschappen van Martin Groen. | Foto: pr.

Liefde voor dieren en landschappen te zien in Het Oude Raadhuis

woensdag 25 januari 2017 15:00 tot zondag 26 februari 17:00

Warmond • Marian Timmer-Funneman en Martin Groen exposeren vanaf woensdag 25 januari in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is op zondag 29 januari om 16.00 uur.

Marian Timmer-Funneman (1949, Indonesië) keerde in 1956 met haar familie naar Nederland terug. Op creatief gebied heeft ze vele paden bewandeld. In 2000 begon ze met de keramiekopleiding aan de SBB te Gouda. Na de opleiding in 2003 te hebben afgerond, volgde Marian nog extra leerjaren draaien en handvormen. Keramiek en met name het handvormen zijn uitgegroeid tot een passie. Inspiratie vindt Marian in haar liefde voor dieren. Geïnspireerd door het beroemde beeld van de kudde paarden die in november 2006 bij het Friese Marrum door het water naar het droge kwamen, maakt Marian objecten waarbij groepen dieren versmelten tot een eenheid.

Oase van kleur

Martin Groen (1959, Den Haag) heeft van jongs af aan getekend. Zijn vader tekende en schilderde regelmatig en zijn broer maakte etsen en pentekeningen. Ook raakte hij gefascineerd door zijn Scheveningse opa die, op de achterkant van sigarendoosjes zeilloggers tekende met gebolde zeilen in de storm op volle zee. Aanvankelijk maakte Groen etsen en aquarellen en later acryl- en olieverfschilderijen. Naast enkele portretten bleef het landschap hem altijd het meeste boeien. Zijn werk is een oase van kleur. Bloeiende velden en waterreflecties worden door de 's-Gravenzandse kunstenaar vanuit een niet alledaags standpunt geschilderd.

De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De expositie is te zien tot en met zondag 26 februari.