Afbeelding
Foto: pixabay

Wandelevenement in de Bollenstreek wordt nieuw leven ingeblazen

zaterdag 8 april 2017 7:30

Sassenheim • In het najaar van 2016 hebben een aantal gemeenteleden van de Protestantse Gemeente in Sassenheim de stoute (wandel)schoenen weer aangetrokken om in de Bollenstreek een grootschalig wandelevenement te gaan organiseren. Op zaterdag 8 april gaan er diverse routes vanaf Sassenheim door de Bollenstreek.

Jarenlang werd een dergelijk evenement georganiseerd vanuit Lisse, maar door toenemende regelgeving en daarmee samenhangende stijging van kosten konden de wandelaars niet meer van een georganiseerde wandeling genieten.

Fervent wandelaar Ruud Kappe heeft dit als een groot tekort ervaren in de wandelagenda van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en heeft daarom voor de organisatie een aantal mensen rondom zich vergaard. "Wanneer ik tijdens een wandeling aangaf dat ik uit de Bollenstreek kwam, werd vaak aangegeven dat men het erg jammer vond dat de meest bloemrijke regio van Nederland van een dergelijk groot wandelevenement verstoken was" geeft Kappe aan. Kappe vervolgt: "Met de organisatie van de Bollenstreek lentetocht kan deze regio weer ontdekt worden door zowel de recreatieve als de langeafstandswandelaar. De routes variëren tussen de 5 en de 40 kilometer".

5 tot 40 kilometer

De organisatie biedt een aantal wandelafstanden aan: 5, 10, 15, 25 en 40 kilometer. Bij elke afstand worden prachtige vergezichten aangeboden over de hopelijk kleurig bloeiende en geurende bollenvelden. Ook voeren de wandelingen langs markante gebouwen die de Bollenstreek rijk is. Na overleg met het Zuid Hollands landschap zijn de twee langste routes door het romantische wandelbos Huys te Warmont geleid. Voor belangstellenden is er een herinneringsmedaille verkrijgbaar.

Start bij DeLeeuw Flowerbulbs

Voor de startlocatie mag gebruikt worden gemaakt van het bedrijfsterrein van Deleeuw Flowerbulbs aan de Rijksstraatweg 52 in Sassenheim. Op zaterdagochtend 8 april vanaf 7.30 uur kunnen de eerste wandelaars voor de 40 kilometer van start, daarna volgen de kortere afstanden.

Voor meer informatie, kijk op www.pgsassenheim.nl/lentewandeling.

Locatie