Afbeelding
Foto: pr.

Schoolbasketbal Forwodians

zaterdag 24 juni 2017 8:00

Voorhout • Basketbalvereniging Forwodians organiseert al drie jaar een basketbalevenement voor leerlingen de basisscholen in Teylingen. Op zaterdag 24 juni zijn er in sporthal De Tulp rolstoelbasketbalclinics, wedstrijden drie tegen drie en spelletjescircuits.

Drie jaar geleden was het nog een experiment, rolstoelbasketbal tijdens het jaarlijkse basketbaltoernooi voor basisschoolleerlingen uit Teylingen. In het eerste jaar ging het alleen nog om een demonstratiewedstrijd tussen twee rolstoelbasketbalteams, inmiddels krijgen de leerlingen een clinic aangeboden om de eerste vaardigheden van het rolstoelbasketbal onder de knie te krijgen. Hiervoor is Toine Klerks, directeur van Basketbal Experience Nederland, uitgenodigd. De vader van Toine, Ben Klerks speelde rolstoelbasketbal. Toine is haast opgegroeid in de rolstoel van zijn vader en weet ontzettend veel over het rolstoelbasketbal. Daarnaast speelt het rolstoelteam van Grasshoppers uit Katwijk tegen de leraren van de Combibrug.

Het toernooi is in sporthal De Tulp (Jacoba van Beierenweg 118a). Voor de groepen 3 en 4 is er een spelletjescircuit met basketbal gerelateerde spelletjes. Voor de groepen 5 tot en met 8 is er een 3 x 3 basketbaltoernooi en zij krijgen ook een rolstoelclinic. Aanmelden via de meesters van de Combibrug of via het inschrijfformulier: https://www.combibrug.nl/streetball/informatiebrief.html.

Op maandag 12 juni kunnen leerlingen tussen 16.30 en 17.45 uur trainen in sporthal De Schans (Nijverheidsweg 6 in Voorhout).

Locatie