Afbeelding
Foto: pr

Auteur Murat Isik bij Boekhandel Wagner

dinsdag 23 april 2024 19:30

Auteur Murat Isik bezoekt op dinsdag 23 april Boekhandel Wagner. Journalist Ellen Klaver-Asscheman zal dan Murat interviewen naar aanleiding van zijn nieuwste boek ‘In de mist van Golden Gate Park’, aansluitend signeert hij zijn boek, welke ter plaatse verkrijgbaar zal zijn. 

Over de auteur
Murat Isik (Izmir, 11 september 1977) is een Nederlandse schrijver en jurist. Zijn ouders zijn geboren in een dorp in het oosten van Turkije, in een alevitische Zaza-gemeenschap. Ze waren dus geen soennitische moslims, zoals het merendeel van de Turken in Nederland. Het dorp werd verwoest door de aardbeving van augustus 1966. De moeder van Isik, Aynur Tarhan (geboren in 1953), was een van de elf kinderen van haar moeder, van wie er drie in leven bleven. Op haar 13e, na de aardbeving, verhuisde zij met haar ouders naar Izmir. Isik heeft een oudere zus. Kort na Isiks geboorte kwam het gezin naar Nederland, waar hij opgroeide in de Bijlmermeer (Amsterdam). Tijdens Isiks jeugd was zijn vader atheïst en communist. Zijn vader is overleden in september 2015, op zijn vierenzestigste, vijf maanden nadat hij weer in Izmir was gaan wonen.

Over Ellen Klaver-Asscheman
Ellen groeide op in Wassenaar. Na haar middelbare school voltooide zij de lerarenopleiding en studeerde pedagogiek aan de Rijksuniversiteit Leiden. Ellen werkte vervolgens 40 jaar in het onderwijs en in een eigen praktijk. Daarnaast is zij betrokken geweest bij vele organisaties en heeft een brede maatschappelijke interesse. Voor haar inzet is zij meermaals onderscheiden. Ongeveer 10 jaar geleden werd Ellen gevraagd om programma’s te komen maken voor de lokale omroep. In deze programma’s interviewde zij vele bekende en minder bekende mensen. Een hele nieuwe carrière als journalist lag voor haar open, want er volgden ook uitnodigingen van de schrijvende pers om voor hen te komen schrijven.

Het interview begint om 19.30 uur, ontvangst vanaf 19.00 uur. Toegang bedraagt €15,00, aanmelden kan in de winkel of online via www.wagneronline.nl.

Locatie