Afbeelding
Foto: pr

Collegereeks bij de Bibliotheek over Het oude Egypte

maandag 13 mei 2024 11:00 tot 12:00

In de Bibliotheek van Sassenheim start op maandag 13 mei van 11.00 tot 12.00 uur de collegereeks ‘Het oude Egypte.’ Het oude Egypte is fascinerend. Veel mensen weten wel iets over de piramiden en Toetanchamon, maar er valt nog veel meer te ontdekken.

In deze reeks, die uit vier colleges bestaat, gaat masterstudente Egyptologie Kiki in op de belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van (het oude) Egypte. Uiteraard komen de piramiden en de bekendste farao’s aan bod, maar er wordt ook gesproken over een vrouwelijke farao en over briefwisselingen tussen de leiders van de grote rijken uit die tijd. Er wordt aandacht besteed aan het mysterieuze hiërogliefenschrift en de andere talen en schriften van het oude Egypte. Hoe zit dit schrift in elkaar? En wat is er nu eigenlijk in geschreven? Verder worden religie, mythologie en symboliek belicht, zoals de goden van de Egyptenaren en hoe zij tegen leven en dood aankeken. Waarom werden de Egyptische doden gemummificeerd? En wat stond ons volgens de oude Egyptenaren te wachten na de dood?

De collegereeks vindt óm de week plaats op maandagochtend van 11.00 uur tot 12.00 uur en bestaat uit vier bijeenkomsten op 13 en 27 mei, 10 en 24 juni. Deelname voor alle vier de colleges kost €15,00 voor leden en €17,50 voor niet-leden. Aanmelden kan via de website van de Bibliotheek Bollenstreek www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Locatie