Het nieuwe CJG is gevestigd in een apart deel van het gemeentehuis en heeft een eigen ingang. | Foto: pr.
Het nieuwe CJG is gevestigd in een apart deel van het gemeentehuis en heeft een eigen ingang. | Foto: pr.
foto's

Wethouder opent nieuw Centrum voor Jeugd en Gezin Voorhout

Algemeen Voorhout

Voorhout • Het nieuwe Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Voorhout is vanmiddag officieel geopend door wethouder Arno van Kempen. Het CJG is voortaan gevestigd in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein, maar heeft wel een eigen ingang.

Eigenlijk werd de echte opening verricht door Miriam (3). Het meisje rent bij binnenkomst enthousiast op de speelhoek af. In het keukentje gaat ze meteen druk aan de slag. "Ik maak spaghetti", roept ze vrolijk en gaat vervolgens geconcentreerd verder met het roeren in een pannetje.

Op één plek

Niet veel later mag wethouder Van Kempen het woord richten tot de aanwezigen. Hij is maar wat blij met de centrale locatie die het CJG nu heeft. "Twee jaar lang hebben het CJG en het Jeugd en Gezinsteam (JGT) apart van elkaar gezeten, met locaties op het Oosthoutplein, bij de Speelbrug en in het gemeentehuis. Maar van begin af aan is het de bedoeling geweest dat de twee teams bij elkaar zitten. Dan kunnen de gezondheids- en jeugdhulpverlening elkaar versterken. Zeker sinds de overgang van de jeugdhulp van het Rijk naar de gemeente, is die samenwerking op één plek nog belangrijker geworden." 

Voor de officiële opening geen lintje doorknippen, maar bollen planten. Van Kempen: "De bollen staan voor het ontkiemen van iets moois. Deze mand komt bij de ingang te staan en over een aantal weken staan er bloemen in. Die bloei staat symbool voor het werk van het CJG".

Consultatiebureau

Voorhout is een van de laatste binnen Holland Rijnland waar het CJG en JGT op één locatie gevestigd zijn. In het centrum hebben het CJG en JGT meerdere spreekkamers en een vergaderruimte tot hun beschikking. Ook de boxenkamer - het vroegere consultatiebureau- is in het pand gevestigd. Het centrum is alleen via de eigen ingang aan het Raadhuisplein (aan de kant van de Schoutenlaan) te bezoeken.

Alle ruimtes hebben een eigen kleur gekregen, maar de muren zijn in sommige kamers nog wat kaal. Daar heeft de wethouder een oplossing voor. Namens de gemeente overhandigt hij een cadeau aan CJG-coördinator Gerda de Groot. Het kleurrijke schilderij is gemaakt door Pascalle tijdens haar dagbesteding in het Bollenpalet in Sassenheim. Een mooie afsluiter van de opening en een kleurrijk begin op de nieuwe locatie in Voorhout. 

Gerda de Groot en Francis Kuyt vertellen in De Teylinger van woensdag 18 januari over het nieuwe CJG en de plannen voor de toekomst. Het interview is ook hier te lezen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Wethouder van Kempen bedankt Pascalle voor het maken van een kleurrijk schilderij voor aan de muur in het nieuwe CJG.
| Foto: pr.
| Foto: pr.

Uit de krant