De vrijwilligers van de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Leiden zijn allemaal rechtenstudenten aan de Universiteit Leiden. | Foto: pr.
De vrijwilligers van de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Leiden zijn allemaal rechtenstudenten aan de Universiteit Leiden. | Foto: pr.

De Rechtswinkel geeft gratis juridisch advies aan kinderen en jongeren

Algemeen Teylingen

regio • De Kinder- en Jongerenrechtswinkel Leiden beantwoordt juridische vragen van kinderen en jongeren. Hun kracht is het voor kinderen eenvoudig en begrijpelijk maken van de juridische situatie waar zij zich in bevinden. Ook volwassenen mogen hun vragen op het gebied van het jeugdrecht aan hun stellen. De rechtswinkel houdt spreekuur op dinsdag en vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur op de Hooglandse Kerkgracht 17K, Leiden.

Ben jij onder de 21 jaar en zit je met een vraag of probleem? De medewerkers van de Kinder- en Jongerenrechtswinkel (KJRW) Leiden weten alles over jouw rechten en plichten en luisteren graag naar jouw verhaal. Zij helpen jou met het opkomen voor je rechten en kunnen je ook helpen met het schrijven van een brief aan bijvoorbeeld je werkgever of de rechter. Voor hun hulp hoef je niet te betalen en alles wat je vertelt blijft geheim. Daarnaast geven de medewerkers regelmatig voorlichting over kinderrechten op basis- en middelbare scholen. Ook houden zij één keer per maand spreekuur in de jeugdinrichting Teylingereind.

De medewerkers

Samantha, voorzitter van de Kinder-en Jongerenrechtswinkel Leiden: "De medewerkers van de Kinder- en Jongerenrechtswinkel zijn allemaal rechtenstudenten aan de Universiteit Leiden. Wij zijn allen in het bezit van een propedeuse en werken op vrijwillige basis. Wij draaien spreekuren, organiseren activiteiten en geven voorlichtingen."

Bereikbaarheid

Bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Leiden kun je, eventueel anoniem, terecht met al je vragen over jouw rechten en plichten. Er wordt spreekuur gehouden op dinsdag en vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur. Je kunt dan zonder afspraak langskomen bij het Kinderrechtenhuis, Hooglandse Kerkgracht 17K, 2312 HS Leiden. Zij zijn ook telefonisch te bereiken op 071-5130530 of je kunt mailen naar leiden@kjrw.eu. Volg voor actualiteiten over jeugdrecht de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Leiden via www.facebook.com/kinderenjongerenrechtswinkelleiden.

Uit de krant