Paul Anholts scoort zijn derde van de in totaal vijf doelpunten. | Foto: pr./Rene van Dam Foto: pr./Rene van Dam

TOP met goed gevoel naar play-offs

Sassenheim • Van de laatste reguliere wedstrijd in de Korfbal League maakte TOP zaterdagavond een spektakel. Vooral in de eerste helft werd het Delftse Fortuna compleet weggespeeld. Het geeft vertrouwen voor de play-offs, die op zondag 26 maart van start gaan. De winnaars plaatsen zich voor de finale in Ziggo Dome.

TOP speelde in de vertrouwde opstelling, maar zag dat Fortuna wat wijzigingen had doorgevoerd. De lange Mirjam Maltha bleef met een blessure aan de kant en ook youngster Joren van Nieuwenhuijzen was niet van de partij. Het 17-jarig talent speelt in de belangrijke wedstrijden mee bij Fortuna A1, het juniorenteam waarin hij het seizoen is gestart.

Genieten

Voor het publiek viel er in ieder geval genoeg te genieten. TOP was vanaf de eerste minuut op stoom en walste over de verbouwereerde gasten heen. Het schot van Marcel Segaar dat zorgde voor de 5-3 was meteen de laatste score voor Fortuna in de lange periode die volgde. De thuisploeg liep mede door twee goals van Paul Anholts en drie goals van Mick Snel uit naar 13-3. Fortuna scoorde de vierde; voor de TOP-dames het sein nog even gas bij te geven. Celeste Split, Jet Hendriks en Barbara Brouwer vergrootte de marche weer. Na de doorloopbal van Anholts (20-5), was het laatste woord aan de gasten. Zij konden nog twee scoren, maar of dat de 20-7 ruststand enigszins dragelijker maakte, is maar de vraag.

Nick Pikaar-show

De tweede helft deed Fortuna in het begin nog wat terug, maar echt in gevaar kwam de overwinning voor TOP allang niet meer. Mick Snel bleef de tweede helft ontzettend zuiver; hij eindigde de wedstrijd met twaalf doelpunten. In het andere vak scoorde Anholts opnieuw goed mee (twee doelpunten), maar het was het vooral de NIck Pikaar-show. De aanvaller van TOP liet directe tegenstander Nik van der Steen keer op keer staan en beloonde veel mooie acties met doelpunten. Het schot dat Pikaar na een snel samenspel met Anholts vanuit de sprong in de lucht scoorde, was zeker een nominatie waard voor doelpunt van het seizoen.

Play-off op zondag 26 maart bij de NOS

Door de 35-20 overwinning, is de tweede plaats in de eindstand definitief voor de Sassenheimers. Bij TOP zullen ze zeggen dat het nu pas gaat beginnen. In de play-offs, een best of drie wedstrijden, speelt TOP tegen LDODK, de nummer drie. De Friezen wonnen al in Sassenheim en in Gorredijk eindigde het na een Friese inhaalslag in een gelijkspel. De Sassenheimers hebbben het thuisvoordeel en dat betekent dat ze op zondag 26 maart om 16.00 uur in sporthal De Korf spelen. Een week later is de return in Gorredijk. De ploeg die deze twee wedstrijden wint, speelt op zaterdag 8 april de finale in Ziggo Dome. Is er na twee wedstrijden nog geen winnaar, dan volgt op dinsdag 3 april de beslissende wedstrijd.

De wedstrijd TOP-LDODK is op zondag 26 maart live te zien bij de NOS.

| Foto: pr./Rene van Dam