| Foto: pr./Maurice Hoogeveen
| Foto: pr./Maurice Hoogeveen | Foto: pr./Maurice Hoogeveen
foto

Turborotonde krijgt vorm

Algemeen Voorhout

Voorhout • De werkzaamheden voor de nieuwe turborotonde bij de Nagelbrug zijn iets over de helft. Een jaar geleden startte het project van de provincie Zuid-Holland en inmiddels is de fiets- en wandelonderdoorgang bijna klaar. Volgend weekend worden de wegaansluitingen omgelegd naar de nieuwe brug zodat de oude brug kan worden gesloopt

Nog even en dan hoeven de leerlingen niet meer de Nagelbrug over als ze naar de KTS gaan. In plaats daarvan kunnen ze vanaf vrijdag 7 april onder de weg door via de nieuw onderdoorgang. Het is een onderdeel van de grote onderhoudswerkzaamheden aan de N444, die de provincie in 2015 startte. Het grootste project is de aanleg van een turborotonde op de Nagelbrug. De stoplichten verdwijnen en de snelheid gaat op termijn richting de A44 omhoog van 60 naar 80 km/u. Aan de kant van de KTS komt een geluidsscherm.

Doorstroming en veiligheid

De nieuwe rotonde moet de doorstroom van autoverkeer tussen de A44 en Noordwijk bevorderen, zegt Ronald de Bruijn, omgevingsmanager bij de provincie. En er is een tweede reden: "We vonden ook dat de veiligheid verbeterd moest worden. Door de nieuwe onderdoorgang hoeven fietsers en wandelaars vanaf volgende week niet meer de weg over, zoals nu nog wel het geval is". De onderdoorgang -met verwarmd asfalt- verbindt het fietspad langs de KTS met de Herenstraat.

Nieuwe wandelroute voor BNS

Ook aan bewoners van de BNS is gedacht, zegt Tim Lely, omgevingsmanager van Boskalis. "Zij kunnen via een nieuw pad over het terrein van Marente ook door de tunnel en zo veilig naar de Herenstraat wandelen."

Nagelbrug afgesloten tussen 7 en 10 april

Van vrijdag 7 april 20.00 uur tot maandag 10 april 5.00 uur is de N444 vanaf het Teylingen College (KTS) tot aan de Sportlaan afgesloten voor autoverkeer. De wegaansluitingen op Nagelbrug worden dan omgelegd naar het nieuwe deel. De fiets- en wandelonderdoorgang is - door een tijdelijke brug van Boskalis- al in gebruik.

Gewijzigde verkeerssituatie

Na de weekendafsluiting wordt het nieuwe deel van de Nagelbrug in gebruik genomen. Daardoor wijzigt de verkeerssituatie tijdelijk: vanuit de Herenstraat kan autoverkeer alleen rechtsaf slaan of rechtdoor gaan. Direct linksaf naar de A44 kan tijdelijk niet. De turborotonde moet eind 2017 klaar zijn.

Het nieuwe fietspad naar de onderdoorgang. Het pad is vanaf vrijdag 7 april in gebruik. | Foto: pr./Maurice Hoogeveen
| Foto: pr./Maurice Hoogeveen
| Foto: pr./Maurice Hoogeveen
| Foto: pr./Maurice Hoogeveen
| Foto: pr./Maurice Hoogeveen

Uit de krant