De Sassenheimse bluesband The Dynamite Blues Band is inmiddels niet meer weg te denken van de bluesfestivals in binnen- en buitenland. | Foto: pr.
De Sassenheimse bluesband The Dynamite Blues Band is inmiddels niet meer weg te denken van de bluesfestivals in binnen- en buitenland. | Foto: pr. Foto: pr.

Havenfestival in Sassenheim

Algemeen Sassenheim

Sassenheim • Op Koningsdag kunnen liefhebbers van live muziek weer terecht op de Oude Haven in Sassenheim. De line-up van dit jaar bestaat uit de bands The Beholders, Black Hammer Voodoo, The Dynamite Blues Band en Twenty Sicks en dj-act DJs4U. De toegang is gratis.

Programma:

14.30 - 15.15: The Beholders

15.15 – 15.45: DJs4U

15.45 - 16.30: Black Hammer Voodoo

16.30 – 17.00: DJs4U

17.00 – 18.00: Dynamite Blues Band

18.00 – 18.30: DJs4U

18.30 - 19.30: Twenty Sicks.

The Beholders trappen dit jaar het Havenfestival af. De muziek van de band is te omschrijven als een mix van pop rock en indie rock waarin vaak een flinke dosis aan rauwe vocalen van de zangeres Tessa Kelder te vinden is.

Black Hammer Voodoo begon in 2016 toen Michiel van Leeuwen Rusty Apollo verliet om op een nieuwe missie te gaan. Ze spelen stevige bluesrock met een psychedelische inslag. Hiermee roepen ze de geesten van voorouders als Howlin' Wolf, Muddy Waters, John lee Hooker, Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan op.

The Dynamite Blues Band is terug van weggeweest op het Havenfestival. Deze blueshelden uit Sassenheim spelen blues zoals de blues bedoeld is: vuig, hard en vies.

Twenty Sicks verzorgt de grote finale van het Havenfestival. Rock klassiekers uit de afgelopen 50 jaar worden in een rock 'n roll / rockabilly jasje gestoken en krijgen een totaal ander karakter.

Uit de krant