| Foto: pr.
| Foto: pr. Foto: pr.

Eerste open dag VluchtelingenWerk

Algemeen Teylingen

Sassenheim • VluchtelingenWerk Teylingen zette afgelopen zaterdag 20 mei de deuren van het kantoor in 't Onderdak wagenwijd open voor iedereen die geïnteresseerd is in het werk dat de organisatie doet. De open dag stond in het teken van ontmoeting en in het kader daarvan werden speeddates tussen bezoekers en vluchtelingen georganiseerd. 

"Iedere vijf minuten een ander gezicht en een nieuw verhaal, "vertelt bezoeker Johan uit Voorhout. "Ze spreken al zo goed Nederlands, na zo'n korte tijd in Nederland te zijn," vervolgt hij. 'Het was echt heel leuk om te doen'.

Inburgeringsexamen

Veronique Ras, junior teamleider van VluchtelingenWerk kijkt terug op een geslaagde dag. Naast het speeddaten hebben bezoekers meegedaan aan een workshop en een kort inburgeringsexamen gemaakt. Hoe goed hun kennis van Nederland is? "Ze zijn allemaal geslaagd," lacht Ras.

Nieuwe vrijwilligers gezocht

VluchtelingenWerk Teylingen is ook hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers en enkele bezoekers hebben zich zaterdag aangemeld. Voor meer informatie, neem contact op met Veronique Ras via v.ras@vluchtelingenwerk.nl of 0252-216213.

Uit de krant