Vooral voor het glasvezel was er onder de aanwezigen van de inloopavond grote interesse. | Foto: Nico Kuyt
Vooral voor het glasvezel was er onder de aanwezigen van de inloopavond grote interesse. | Foto: Nico Kuyt Foto: Nico Kuyt

Inloopavond Zijldijk gaat vooral over snel internet

Algemeen Warmond

Warmond • Er gebeurt normaliter niet veel in het overzeese gebiedsdeel van Teylingen, het Lage land en de daarin gelegen Boterhuispolder. Maar het 'niets nieuws in het oosten' neemt de laatste tijd toch een onverwachte wending. Er gebeurt van alles in die welhaast onbevolkte polders.

Door Nico Kuyt

Het hoogheemraadschap van Rijnland gaat de Zijldijk in de Boterhuispolder verbeteren. Zij hield daarover afgelopen maandag een inloopbijeenkomst. Ook in de naastgelegen Zweilanderpolder vinden dijkverbeteringen plaats en worden allerlei damwanden verstevigd. Het werk is noodzakelijk om de voeten droog te houden. Het geeft wel even overlast, maar iedereen ziet de noodzaak ervan in, dus daar is weinig discussie over. Er moet klei worden aangevoerd om de dijk te versterken. Dat zal voornamelijk via het water gebeuren, maar enige werkzaamheden zullen ook de dijk en de weg treffen.

Wel of geen fietsstraat

Samen met de verbetering van de weg zou er ook een fietsstraat gerealiseerd worden in het kader van het Rondje Kaag. De fietser zou hier voorrang krijgen en de auto te gast. Maar de Teylingse bewoners aan de Zijldijk torpedeerden dit idee. Bedrijfswagens zouden moeten sjokken achter de fietser en dat werd als ongewenst gezien.

Echter, de Leiderdorpse bewoners van de polder wilden juist ook bij hen een fietsstraat, zo bleek tijdens de inloopavond afgelopen maandag. Onbegrip leefde bij hen over het opeens laten vallen van het plan.

Glasvezel

Op de bijeenkomst was ook glasvezelboer voor het buitengebied Dico aanwezig. Volgens zijn woordvoerder toont 60 procent van de buurgemeente Kaag en Braassem interesse voor het snelle internet. De bedoeling is om ook het nabijgelegen Lage Land hiervoor warm te maken.

Een extra zaaltje was voor de reclame gereserveerd in het Partycentrum de Zijl aan de Paramaribostraat in Leiden. Het kon op grote belangstelling van de aanwezigen bogen. Er hangt wel een prijskaartje aan de toegenomen kwaliteit van het internet.

Uit de krant