Afbeelding
Foto: pr.

Jonge Sassenheimse schrijfster debuteert met 'De vrouwe van Myrdin'

Algemeen Sassenheim

Sassenheim • In juni verschijnt De vrouwe van Myrdin, de debuutroman van de 27-jarige schrijfster Cathinca van Sprundel. Met dit Young Adult Fantasy verhaal won de Sassenheimse de Aparecium schrijfwedstrijd 2016.

Cathinca van Sprundel studeerde Film- en Literatuurwetenschappen en Media Studies in Leiden is in het dagelijks leven tekstschrijver en redacteur. "Ik had het idee voor De vrouwe van Myrdin al jaren in mijn hoofd," vertelt ze. "Ik ben altijd al dol geweest op sprookjes en legenden. Voor mijn bachelorscriptie las ik de Mabinogion, een collectie middeleeuwse verhalen uit Wales. Ik wist meteen dat ik hier een spannend YA-verhaal van wilde maken." Het verhaal bleef enkele jaren liggen, tot ze de Aparecium schrijfwedstrijd van Scelta Publishing ontdekte. In een opwelling deed ze mee en zette in recordtijd de eerste versie van het manuscript op papier. Tot haar grote verbazing won ze hiermee de wedstrijd én een uitgeefcontract.

Angsten overwinnen

'Het boek gaat over Airys, die zeven jaar geleden alles kwijtraakt aan de de Andere Wereld: haar moeder, haar vader en haar prinsdom Dyfed. Zeven jaar lang diende ze koningin Aranrod, die haar beloofde te helpen Dyfed terug te winnen.

Nu is het eindelijk tijd om terug te vechten en haar prinsdom terug te winnen. De beloofde hulp van koningin Aranrod komt echter in een andere vorm dan verwacht. In plaats van ten strijde te trekken tegen de Andere Wereld, wordt Airys verbannen naar het eiland waar alle spookverhalen vandaan lijken te komen: Myrdin. Op dit spookeiland moet ze haar angsten overwinnen om terug te krijgen wat ze is verloren.'

Boekpresentatie

De boekpresentatie is zaterdag 3 juni in Boekhandel Wagner (Hoofdstraat 181) en begint om 14.00 uur. Omdat De vrouwe van Myrdin geïnspireerd is op Keltische verhalen uit Wales, treedt harpiste Gwendolynn de Boer op. Ook wordt de schrijfster live geïnterviewd. 'De vrouwe van Myrdin' is vanaf juni overal verkrijgbaar.

Uit de krant