Een impressie van het nieuwe parkeerdek bij station Sassenheim. | Foto: pr.
Een impressie van het nieuwe parkeerdek bij station Sassenheim. | Foto: pr. Foto: pr.

Verkeersregelaars tijdens bouw parkeerdek station Sassenheim

Algemeen Sassenheim

Sassenheim • Vanaf juli tot en met oktober bouwt bouwbedrijf Aan de Stegge een parkeerdek bij station Sassenheim. In die periode is parkeren bij het station niet mogelijk. Automobilisten wordt gevraagd hun auto op het parkeerterrein bij de Wasbeek te zetten. Er worden verkeersregelaars ingezet om te voorkomen dat er wordt geparkeerd op particuliere parkeerterreinen zoals de DIRK supermarkt, de McDonald's of van der Valk Hotel Sassenheim of in de wijk.

Door de bouw gaat het parkeerterrein naast het station vier maanden dicht. Reizigers wordt gevraagd tijdelijk te kiezen voor een ander station of om met de fiets of de bus naar station Sassenheim te komen. Reizigers die toch aangewezen zijn op de auto, kunnen parkeren op het parkeerterrein van Sport- en recreatiecomplex Wasbeek.

Mobiliteit

Station Sassenheim is na de opening in december 2011 uitgegroeid tot een groot succes met ongeveer 3500 reizigers per dag in 2015. Dat zorgt voor een hoge parkeerdruk. De gemeenteraad besloot daarom in 2015 tot het realiseren van een parkeerdek met circa 240 extra parkeerplaatsen.

De extra parkeerplaatsen komen bovenop de huidige 280 plaatsen, waardoor vanaf begin november 520 auto's bij het station kunnen parkeren. Zowel de provincie Zuid-Holland, als het ministerie van Infrastructuur en Milieu betalen mee aan het parkeerdek.

Werkzaamheden

Tijdens de bouw van het parkeerdek gaat het parkeerterrein naast het station vier maanden helemaal dicht. Zo kan de aannemer snel en veilig werken en duurt de parkeeroverlast minder lang. In de zomervakantie wordt doorgewerkt zodat reizigers zo min mogelijk overlast hebben.

Alternatieven

Reizigers van en naar station Sassenheim wordt geadviseerd:

- Tijdelijk een ander station te gebruikenmet de fiets of de bus naar station Sassenheim te komen. Tijdens de bouw worden extra fietsenstallingen bij het station geplaatst.

- Het parkeerterrein van Sport- en recreatiecomplex Wasbeek te gebruiken. Dit ligt op ongeveer tien minuten loopafstand van het station en beschikt over ongeveer 175 parkeerplaatsen.

- Gebruikers van De Wasbeek wordt geadviseerd te parkeren op het parkeerterrein van korfbalvereniging TOP. Aan de Warmondse zijde van het station komen tijdelijk vier gehandicaptenparkeerplaatsen. De gemeente vraagt begrip voor de tijdelijke overlast.

Verkeersregelaars

Het is nadrukkelijk niet de bedoeling te parkeren op particuliere parkeerterreinen zoals de DIRK supermarkt, de McDonald's of van der Valk Hotel Sassenheim of in de wijk, laat de gemeente weten. Om alles in goede banen te leiden, worden, op gezette tijden, verkeersregelaars ingezet.

Kermis

In de kermisweek (18 tot en met 24 september) is het parkeerterrein van de Wasbeek niet beschikbaar. Via www.teylingen.nl informeert de gemeente, te zijner tijd, reizigers over alternatieve parkeerplaatsen.

Uit de krant