Burgemeester Breuer verrast Genevieve van Panhuys (r) met een koninklijke onderscheiding. | Foto: Piet van Kampen
Burgemeester Breuer verrast Genevieve van Panhuys (r) met een koninklijke onderscheiding. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Koninklijke onderscheiding voor Geneviève van Panhuys

Algemeen Warmond

Warmond • Geneviève van Panhuys is tijdens een bijeenkomst van de de Stichting Jumelage Warmond Champigné (JWC) koninklijk onderscheiden. De oud-voorzitter is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Tijdens de bijeenkomst in museum de Zwarte Tulp, waar ook de Franse gasten uit het dorp Champigné bij aanwezig waren, werd Van Panhuys door burgemeester Carla Breuer verrast met een lintje. 

Geneviève van Panhuys (52) was een van de initiatiefnemers van de Stichting Jumelage Warmond Champigné (JWC), die in 2003 werd opgericht. Zij was als voorzitter de grote stimulator van de jaarlijkse uitwisselingen tussen bewonersdelegaties van Warmond en het in de Franse Loire-streek gelegen Champigné. Tal van Warmondse scholieren, sporters en andere burgers bewaren er goede herinneringen aan. Er ontstonden mooie vriendschappen die tot op heden goed worden onderhouden. Eind december 2016 is mevrouw Van Panhuys afgetreden als voorzitter van JWC.

Frans Café

Daarnaast is Van Panhuys ook initiatiefnemer voor het Frans Café, dat tien keer per jaar in Warmond wordt gehouden. Het Café is een ideale plaats van samenkomst voor inwoners van Teylingen en omstreken, die van tijd tot tijd Frans willen spreken en/of hun kennis van deze taal willen ophalen. Dit gebeurt via lezingen, spellen, films en kleinschalige concerten met chansons die meegezongen kunnen worden.

Verder is de Warmondse vrijwilliger bij de Johanniter Orde, die als doel heeft het verlenen van steun aan zieken en anderszins hulpbehoevenden. Ook was zij vrijwilliger bij voetbalvereniging Warmunda en was zij van 1998 tot 2002 fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Warmond.

Uit de krant