Afbeelding
Foto: Peter Schipper

Kaagweek van start

Algemeen Warmond

Warmond • Tijdens de Warmonder Kaagweek, van donderdag 22 juni tot en met zondag 25 juni, wordt er weer volop feest gevierd. De afsluiter is natuurlijk weer Warmond gaat Vreemd.

De opening van de kermis is op donderdag om 15.00 uur. Om 18.30 uur kunnen kinderen gratis poffertjes eten. Om 20.30 uur is officiële opening van de Kaagweek, gevolgd door een optreden van Q music the Party.

Verder zijn er optredens the Undercoverband (vrijdag om 22.00 uur), Cover the Cage (zaterdag om 21.00 uur) en op zondag om 21.00 uur Warmond gaat Vreemd.

Op vrijdag 23 juni is om 23.00 uur het vuurwerk.

Afgesloten feestterrein

Door afspraken met de gemeente en horeca is dit jaar het feestterrein twee avonden uitgebreider. Op vrijdag en zaterdag is het feestterrein vanaf 17.00 uur tot 1.00 uur worden uitgebreid met de Burgemeester Ketelaarstraat en de Dorpsstraat, van het Park Groot Leerust tot de Baan. Dit is een afgesloten terrein, waar het is toegestaan om met een drankje tussen de Saloon en de feesttent in het park te lopen.

Bosloop

Tijdens de Kaagweek staat op zaterdag 24 juni onder andere de Kaagweek Bosloop op het programma. Om 9.30 uur kan de jeugd zich inschrijven aan het begin van de Beatrixlaan. De loop voor de jeugd begint om 10.00 uur. Om 11.00 uur begint de loop voor de 5 en 10 kilometer. De prijsuitreiking is aansluitend na de loop.

Bier proeven

Op zaterdag is vanaf 14.00 uur ook de braderie in de Dorpsstraat. De Warmondse Proeverij begint om 15.00 uur in park Groot Leerust. Er staat dit jaar opnieuw een kraam van de Julianabrouwerij. Sinds 2014 is kleine brouwerij in de Julianastraat actief. Het is echt Warmonds product; de hopsoort is speciaal verbouwd door Warmonder Marco van Noort en het logo en etiket zijn ontworpen door Nicoline Heemskerk. De brouwers hebben zes verschillende soorten bier om te proeven.

Ontbijt en in de Lee

Op zondagochtend is het ontbijt in Park Groot Leerust, dat begint om 9.00 uur. Om 14.00 uur is Te Land, ter Zee en in de Lee. Om 15.00 uur begint de dansworkshop. Het beste Kaagweekteam ontvangt om 17.00 uur hun prijs. De Zwingo begint om 19.00 uur.

De droge Kaagweek wordt om 21.00 uur afgesloten met een optreden van Warmond gaat Vreemd.

Programma

Er zijn nog veel meer activiteiten tijdens de Kaagweek. Voor meer informatie en het complete programma, kijk op www.vwf-warmond.nl.

Uit de krant