| Foto: pr.
| Foto: pr. Foto: pr.

Werkgroep Teylingen Fairtrade beloont eerlijk trouwen met foodmand

Algemeen Teylingen

Teylingen • De werkgroep Teylingen Fairtrade gemeente wil eerlijke producten promoten. Stellen die voor 1 juli 2018 elkaar het ja-woord geven en daarna een fairtrade trouwring om de vingers schuiven, krijgen een Fairtrade foodmand cadeau.

Wereldwijd werken ongeveer 1,5 miljoen mijnwerkers in kleinschalige goudwinning. Door oneerlijke handelsvoorwaarden en gebrekkige mensenrechtenbescherming zitten deze mijnwerkers in een vicieuze cirkel van armoede, marginalisering en uitbuiting. Er bestaat echter ook Fairtrade goud. 

Premie
Fairtrade goud helpt mijnwerkers en hun  families op weg naar een beter bestaan. Mijnwerkers die aan de voorwaarden (gezonde en veilige werkomstandigheden, milieubescherming, geen kinderarbeid, arbeidsrechten) voldoen ontvangen een premie van 1.800 euro per kilo goud. Dit komt bovenop een gegarandeerde minimumprijs van 95 procent van de wereldmarktprijs.

Aanmelden

Stellen die van plan zijn om trouwringen te gaan kopen wil de werkgroep Teylingen Fairtrade gemeente stimuleren te overwegen om Fairtrade gouden ringen te kopen. Een stel dat voor 1 juli 2018 trouwt in Teylingen en dat doet met Fairtrade gouden trouwringen komt in aanmerking voor een Fairtrade foodman ter waarde van 35 euro. Deelname door een aankoopbewijs te sturen naar  info@teylingenfairtrade.nl. Na ontvangst van een bericht van de werkgroep, is de foodmand af te halen bij het loket van de gemeente Teylingen.

Kijk voor meer informatie over de ringen op www.ikwilfairtradegoud.nl en over de actie op www.teylingenfairtrade.nl.

Uit de krant