Afbeelding
Foto: pr.

Zomerklooien in de bieb: de Bokkenrijders

Algemeen Voorhout

Voorhout • Zomerklooien is het lees- en doe-programma voor kinderen bij de bibliotheek. Lees boeken die je aan het klooien zetten, spaar stempels door mee te doen aan de verschillende activiteiten en bij een volle stempelkaart ontvangen deelnemers een Zomerklooien-diploma. De eerstvolgende activiteit is op zaterdag 22 juli om 11.00 uur in Voorhout: de interactieve voorstelling De Bokkenrijders.

Tussen 10 juli en 19 augustus is het zomervakantie! En dat betekent maar één ding… een hoop vrije tijd om te vullen. Waar kan je dat beter doen dan met klooiopdrachten?! Dacht je dat je bij de bieb alleen boeken kunt lezen? Fout! Je kunt ze nu ook DOEN! Medewerkers van de bibliotheek verzamelden de gekste en gezelligste boeken boordevol activiteiten en stelden ze Zomerklooi-collectie samen om te komen ontdekken. Wat houdt dat in? Denk aan een tank besturen, stropdassen knopen, kevers verzamelen en glow in the dark drilpudding maken. En veel opdrachten doe je niet in de bibliotheek maar lekker bij de tent of thuis. Doe mee met Zomerklooien, het lees en doe programma bij de Bibliotheek en lees boeken die je aan het klooien zetten. Spaar stempels door mee te doen aan de verschillende activiteiten, bij een volle stempelkaart ontvang je een Zomerklooien-diploma.

Bokkenrijders

Op zaterdag 22 juli speelt Theaterschool Teylingen van 11.00 tot 12.00 uur de interactieve voorstelling De Bokkenrijders in de bibliotheek Voorhout (Herenstraat 48). Er wordt een kleine voorstelling op maat gespeeld. Het verhaal zal gaan over de Bokkenrijders. Speel je mee?

Het college is geschikt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. De toegang is gratis. Bij deelname krijgen kinderen een stempel voor hun zomerklooi-pas.

Kindercolleges

Ook in de andere vestigingen in Teylingen zijn activiteiten. In het kindercollege op zaterdag 29 juli staat 'Alles wat je wilt weten over sterren en planeten!' centraal. Dit college is in de bibliotheek van Sassenheim (Kerklaan 42). Op zaterdag 5 augustus komt wethouder Arno van Kempen in de vestiging in Voorhout (Herenstraat 48) vertellen over het werk als wethouder. En wat doet een burgemeester precies? Tijdens 'Voel je thuis in het gemeentehuis' kunnen kinderen de wethouder het hemd van het lijf vragen. In het laatste kindercollege op zaterdag 12 augustus wordt de vraag 'Hoe voelt het om nieuw te zijn?' besproken. Kinderen kunnen in de bibliotheek van Warmond (Herenweg 80) vragen stellen over hoe het is om te vluchten en vluchteling te zijn.

Alle kindercolleges zijn van 11.00 tot 12.00 uur in de vermelde vestigingen. De toegang is gratis. Bekijk alle Zomerklooien-activiteiten op www.bibliotheekbollenstreek.nl/zomerklooien.

Uit de krant