Alle deelnemers presenteren het ontwerp voor hun corsowagen. | Foto: pr.
Alle deelnemers presenteren het ontwerp voor hun corsowagen. | Foto: pr.

Teylingen gaat voor Eschers vissen en vogels tijdens Bloemencorso

Cultuur Teylingen

Sassenheim • Tijdens de jaarlijkse presentatieavond van het Bloemencorso van de Bollenstreek zijn de praalwagenontwerpen gepresenteerd. Dit gebeurde op verrassende wijze, waarbij zandprinses Rosa van de Vijver de zestien praalwagenontwerpen schilderde in zand.

De presentatie van de praalwagenontwerpen voor de 70ste editie van het corso was op maandagavond 13 februari in Hotel Van der Valk Sassenheim-Leiden.

Deelnemers

Het is de eerste keer dat het nieuwe art director team Esther en Pieter Waardenburg, bekend van Bloemen­atelier Capri in Sassenheim, actief is in het corso. Behalve het presenteren van de praalwagenontwerpen in zand, werden hiervan de kleurige ontwerpen overhandigd aan de praalwagensponsors. De wagens zijn ontworpen voor het thema 'Dutch Design'. De gemeente Teylingen rijdt met de wagen Eschers vissen en vogels (foto onder).

De andere deelnemers zijn: De Mondriaan-leeuw (Bloemenbadplaats Noordwijk), De huizen van Jan Six (gemeente Hillegom), Dutch windmills (Keukenhof), De stoelendans (gemeente Haarlem), Dutch Duck (Corsogroep KAVB Hillegom Haarlem en omstreken), Sprookjesbos De Efteling (Rabobank Bollenstreek-Haarlem en omstreken), Boer & Bont (KAVB Noordwijkerhout), Nederland fietsland (gemeente Lisse), DAF(fodil) (Corsogroep De Zilk), Tulpomania (Ondernemersfonds binnenstad Haarlem), Dutch Polders (Baardmannetjes) (Omroep Max), 100 jaar De Stijl (Leiden, Stad van Ontdekkingen), Pandavriendschap Wu Wen en Xing Ya (Volksrepubliek China), Dutch Toucan (Hotels & Restaurants Van der Valk), Titel nog onbekend (Toerism Malaysia) en de schooiwagen van het Bloemencorso van de Bollenstreek.

De presentatieavond werd afgesloten met een gezamenlijke toost. Het verlichte corso rijdt in Noordwijkerhout op vrijdag 21 april en het corso van Noordwijk naar Haarlem is op zaterdag 22 april.

|afbeelding: pr.
| Foto: pr.
Zandprinses Rosa van de Vijver schildert een van de zestien praalwagenontwerpen in zand. | Foto: pr.

Uit de krant