De Forwodians knokken voor de rebound na een vrije worp. | Foto: pr.

Forwodians houdt koppositie vast

Sport Voorhout

Voorhout • De dames van Forwodians hebben ook de aanval op hun koppositie door Grasshoppers afgeslagen. De Katwijkse tegenstander kon het een periode bijbenen, maar werd daarna eenvoudig aan de kant gezet.

Met Fenny van de Nouland, Emma Brocken, Lotte van der Hulst, Zeneb Mansour Baker en Sabine den Os in de basis kijkt Forwodians meteen tegen een achterstand aan (0-4). Lotte van der Hulst scoort tegen en ook Zeneb Mansour Baker schiet een driepunten binnen. De dames uit Katwijk zijn echter sneller en schieten zuiver. De thuisclub kijkt na de eerste periode tegen een achterstand aan (13-16).

Andere tactiek
In de minuut tussen de periodes besluit coach Tim van Zelst van tactiek te veranderen. Geen lange afstandsschoten meer, maar naar het bord toe gaan . De man to man verdediging wordt omgezet in zone-verdediging.  Daar heeft Katwijk geen antwoord op. Binnen één minuut in de tweede periode weet Marjon van Egmond te scoren en binnen twee minuten is de stand gelijk. De Katwijkse dames hebben moeite met de zoneverdediging en weten niet meer zoveel te scoren. De tweede periode wordt afgesloten met 34-27 in het voordeel van Forwodians.

Ruime winst
De derde en vierde periode zijn vergelijkbaar met de tweede. Fast breaks door Fenny van de Nouland en Emma Brocken zorgen voor scores. De wedstrijd wordt afgesloten met een 71-48 winst voor Forwodians.

Koploper

De Voorhoutse basketbalsters blijven door de overwinning leider in de poule met 28 punten uit 15 gespeelde wedstrijden en een doelsaldo van 340. Dat zijn bijna 100 punten meer dan nummer twee.

Op zaterdag 18 februari speelt Forwodians om 16.00 uur de thuiswedstrijd in sporthal de Schans in Voorhout. Tegenstander is D.B.V. Rowic DS 1 uit Dordrecht.