Michelle Rozenbroek (l) verdedigt Naomi Zuidweg van KZ. | Foto: pr./Rene van Dam
foto's

Met 18 doelpunten van Split en Snel wint TOP bij KZ

Sassenheim • In de doordeweekse speelronde in de Korfbal League heeft TOP goede zaken gedaan door met 22-25 te winnen bij Koog Zaandijk.

TOP startte met Wouter de Koning op de plek van de zieke Nick Pikaar. Wessel van Noort verving Daniel Harmzen, die ook vanwege ziekte verstek moest laten gaan. Het leek weinig effect te hebben op de ploeg van coach Jan Niebeek. TOP startte sterk met twee scores van Celeste Split. Koog Zaandijk (KZ) komt terug tot 7-7, maar door twee scores van Mick Snel en doelpunt van Michelle Rozenbroek is de voorsprong weer hersteld. Bij rust staat het 11-13 voor bezoekers uit Sassenheim.

Snel en Split topscoorders

Het begin van de tweede helft is voor TOP. Waar KZ op zaterdag nog een achterstand tegen LDODK wist goed te maken, lukt dat nu niet. Celeste Split en Mick Snel brengen het verschil naar vier (13-17). Beide spelers eindigden de wedstrijd met respectievelijk 8 en 10 doelpunten.

Vijf verschil

Nadat Wouter de Koning de belangrijke 16-21 binnenschiet, is de wedstrijd gespeeld. Het lukt KZ niet om de achterstand in te lopen. Bij 20-25 scoren de Koogers nog twee keer, maar dat is voor statistieken.

Zaterdag naar Bennekom

TOP staat door de overwinning twee punten los van LDODK, dat nu derde is. PKC blijft koploper en heeft zich de zege op dinsdag tegen DSC al geplaatst voor de kruisfinales. Op zaterdag speelt TOP opnieuw een uitwedstrijd, dan tegen DVO in Bennekom.

| Foto: pr./Rene van Dam