Jet Hendriks krijgt een strafworp na een goede aanvallende actie. Haar tegenstandster Marjolijn Kroon kan de TOP-speelster niet afstoppen. | Foto: pr. Rene van Dam
Jet Hendriks krijgt een strafworp na een goede aanvallende actie. Haar tegenstandster Marjolijn Kroon kan de TOP-speelster niet afstoppen. | Foto: pr. Rene van Dam Foto: pr./Rene van Dam

TOP wint eerste play-off

Sport Sassenheim

Sassenheim • TOP/Quoratio is de play-offs van de Korfbal League goed begonnen. De landskampioen van vorig jaar won voor eigen publiek het eerste duel in de best-of-three serie met 24-20 van het LDODK/Rinsma Fashion uit Gorredijk.

TOP lijkt precies op tijd zijn vorm gevonden te hebben. Na de sterke laatste competitiewedstrijd hielden de Sassenheimers het niveau vast in de eerste play-off tegen LDODK. De Friezen hadden in de competitie drie punten gehaald tegen TOP, maar kwamen vanmiddag niet in de buurt van een goed resultaat. De thuisploeg speelde een uitstekende wedstrijd.

Eerste slag
Na de 2-0 opening was LDODK alleen maar in de achtervolging geweest. Voor de rust had de ploeg de achterstand nog beperkt kunnen houden en na het eerste deel stond het 13-11. TOP kon daarna zijn spel vasthouden terwijl de ploeg uit Gorredijk geen oplossing vond om de verhoudingen te draaien. TOP liep uit naar een voorsprong van maximaal negen punten (22-13). LDODK kwam nog een beetje terug in de laatste minuten en verkleinde de achterstand van 24-16 naar 24-20. Het was alleen te laat en TOP haalde het eerste play-off punt binnen.

Baas

"Ik vond dat wij echt de baas waren en vooral dat geeft een goed gevoel", zei Celeste Split. "Het lijkt er op dat we eindelijk de vorm te pakken hebben waar we zo lang naar gezocht hebben. Natuurlijk gaat het om het winnen maar de manier waarop we dat hebben gedaan, geeft gewoon zelfvertrouwen. Als we het op dezelfde manier kunnen aanpakken volgende week, dan moeten we ook in Friesland kunnen winnen".
 

Op zaterdag tweede play-off

Op zaterdag 1 april wordt de tweede play-off wedstrijd gespeeld om 20.00 uur in Gorredijk. Ondanks dat het 1-0 in het voordeel van de Sassenheimers is, staat zaterdagavond het scorebord gewoon weer op 0-0. Het blijft spannend wie straks naar de finale van de Korfbal League gaat op zaterdag 8 april in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Uit de krant