| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Foreholte komt tekort tegen RKDEO

Sport Voorhout

Voorhout • Wat vooraf reeds gevreesd werd, bleek zondag op de Elsgeest bewaarheid: Foreholte is veilig voor degradatie, maar is voor de staart van de competitie verder de weg kwijt. Niemand is in staat om het juiste pad te wijzen.

Meteen vanuit de startblokken grepen de bezoekers het initiatief, een voorbode van wat ging komen. Hoe anders was dat in de eerste seizoenshelft toen de Voorhouters nog soeverein spelend aangaven dat er voor de tegenstander op de Elsgeest niets te halen viel. Nu was het wachten op de Nootdorpse openingstreffer. Nadat eerst Christian Guijt nog in de handen van doelman Hendriks had gekopt na voorgeven door Tom Bleijswijk, was het Tommy Simonis die wel of niet in buitenspelpositie een voorzet van Hayden Bergen mocht binnen tikken (0-1). Vlak voor rust schoot schaduwspits Ryan Lugtigheid de Nootdorpers op een ruimere voorsprong. Dwars door het hart van de defensie kwam de dieptepass op Lugtigheid die vogelvrij kon aannemen en keeper Guijt omspeelde om de bal vervolgens in te tikken (0-2). Christiaan Guijt had in blessuretijd de aansluitingstreffer moeten maken, maar hij stuitte tweemaal op de RKDEO-verdediging.

Beleving

Ongewijzigd kwamen de teams terug in het veld. In elk geval hadden de Voorhouters in de rust de beleving teruggevonden in de kleedkamer. Eerst miste Hayden Bergen nog met het hoofd vanuit een voorzet van Luuk Goedbloed, maar daarna kwamen de Voorhouters voortdurend kansrijk voor het doel. Steeds weer echter faalden de kanshebbers. De grootste was er voor de doorgebroken Guijt, maar opnieuw lag Hendriks in de weg.

De ingevallen Toni Arroyo was ook een aantal keren kansrijk, maar zijn inzetten misten kracht. Spits Sam Lemmers ging met volle kracht de duels in, maar ook hij kon het tij niet keren. RKDEO voetbalde zich onder de druk uit en vergat vervolgens de wedstrijd te beslissen. In de eindfase besloot scheidsrechter Hollemans de twee kemphanen Roy Dickhoff en Hayden Bergen nog met rechtstreeks rood van het veld te sturen.

Dat alles veranderde niets meer aan de uitslag die al na 45 minuten op het scorebord stond. De Nootdorpers gingen daarmee op weg naar handhaving in de 2e klasse, de Voorhouters gingen op weg naar de kleedkamer.