Bij de zorgombudsman kunnen mensen terecht met vragen of klachten over de zorg. | Foto: Piet van Kampen
Bij de zorgombudsman kunnen mensen terecht met vragen of klachten over de zorg. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Geen drempelvrees met zorgombudsman

Zorg & Welzijn Teylingen

Teylingen •  De gemeente Teylingen kende al een zorgloket, maar het nieuwe Meldpunt Zorgombudsman kan voortaan beschikken over de kennis en kunde van Stiching De Nationale Ombudsman.Op maandag 22 mei was de eerste bijeenkomst in Het Gildehof in Sassenheim. De zorgombudsman is een voorlopige proef die ook in Voorhout en Warmond wordt gehouden.

Door Piet van Kampen

Gemeenteraadslid Shari van den Hout (ChristenUnie) nam het initiatief voor het nieuwe meldpunt. "Raadsleden werden nogal eens aangesproken door mensen met problemen, maar die los je niet zomaar op. Sommigen durven ook niet in te spreken tijdens een raadsvergadering. Zij hebben drempelvrees en dat hoeft men nu bij het Meldpunt Zorgombudsman juist niet te hebben,"verzekert zij. Ook collega-raadslid Sybrinne de Vries (CDA) steunde het idee van Van den Hout en ook de gemeenteraad ging akkoord.

Nationale Ombudsman

Er werd contact gezocht met de Nationale Ombudsman om een samenwerking aan te gaan. Namens deze stichting was waarnemend voorzitter Joyce Sylvester aanwezig in de Gildehof. "Fijn dat dit initiatief is genomen. Om ondersteuning te geven komen wij op locatie en zijn een luisterend oor. We willen weten wat er in Teylingen speelt. Ik vind het fijn om dit te kunnen doen en heb ervaring in de gemeente Anna Pawlona waar ook een aantal inwoners uit deze streek wonen," licht ze toe.

Van der Hout benadrukt op haar beurt: "Wij willen de klachten en wensen van de inwoners uit de politieke sfeer houden. Als mensen op ons spreekuur komen hoeven zij geen drempelvrees te hebben. Alle klachten en vragen worden respectvol behandeld. Eerst proberen wij de problemen lokaal op te lossen en als dit niet lukt, komen ze bij de Nationale Ombudsman terecht. Die kan dan vervolgens trachten om met hun kennis, kunde en ervaring bij de verantwoordelijke instanties of wethouder actie te ondernemen en naar een oplossing te zoeken."

Jeugdhulpverlening en thuiszorg

De klachten en problemen komen voornamelijk uit de hoek van de jeugdhulpverlening en de thuiszorg. "Mensen worden soms van het kastje naar de muur gestuurd," zegt Shari van den Hout. "Als iemand vastloopt, mag hij of zij niet tussen de wal en het schip verdagen. Er zijn mensen die zorg hebben aangevraagd, maar niet hebben gekregen. Iedereen is voor ons gelijk en heeft recht op zorg op maat. Ontevreden mensen kunnen ons benaderen, maar ook familieleden mogen dat doen."

Ook hulpen in de thuiszorg die van mening zijn dat als er iets niet goed functioneert, kunnen bij het Meldpunt Zorgombudsman terecht. Iedereen kan zich aanmelden door binnen te lopen bij het spreekuur, via teylingen@nationalombudsman.nl of gratis te bellen naar 0800-3355555. Als inwoners het nummer van het Meldpunt Zorgombudsman bellen, krijgen zij medewerkers van de Nationale Ombudsman aan het werk. Zij zijn getraind om specifiek vragen over Teylingen te beantwoorden.

Vier belangstellenden

Tijdens de eerste proefsessie in Sassenheim kwamen er vier inwoners naar het spreekuur. "Het zal bij de mensen bekend moeten worden," is de wens van Van den Hout. De eerste periode van drie maanden is gericht op het verkrijgen van beter zicht op de bekende en vooral onbekende klachten en signalen binnen de gemeente. Op basis van de resultaten van het meldpunt bekijkt de raad gezamenlijk met de Nationale Ombudsman en andere zorgverleners de vervolgstappen voor de pilotperiode van twee jaar.

Inloopspreekuur Agneshove

Op maandag 29 mei is de volgende bijeenkomst om 10.00 uur in de Agneshove in Voorhout. Er volgt ook nog een spreekuur in Warmond waar de plaats van de bijeenkomst en de datum en tijdstip nog nader voor wordt bepaald. Die informatie verschijnt op de gemeentepagina in deze krant.

Uit de krant