Afbeelding
Foto: Anne van Gelder

Philip Dröge op de koffie bij Wagner

vrijdag 16 februari 2024 11:30 tot 12:30

Op vrijdag 16 februari komt deze keer geen onbekende van de boekhandel Wagner op de koffie. Philip Dröge zal onze gast zijn om met ons een kop koffie te drinken. Vanaf 11.30 uur is hij aanwezig en natuurlijk trakteert de auteur op ‘koek bij de koffie’. Wat neemt de auteur mee?

Philip Dröge heeft al vele lezingen gegeven over zijn boeken. Afgelopen november verscheen ‘De Tawl’ waar hij met plezier vast en zeker over zal willen vertellen en alles wat ter sprake komt. Voor de liefhebbers signeert Philip vast en zeker. Natuurlijk kijken wij uit naar de komst van Philip....en zijn traktatie bij de koffie.

Philip Dröge is historicus, columnist en journalist. Van hem verschenen eerder de historische boeken De schaduwvan Tambora, Moresnet, Pelgrim en Moederstad. Hij schrijft voor diverse kranten en tijdschriften en treedt geregeld op als gastspreker en commentator in actualiteits- en discussieprogramma’s op radio en televisie. Zijn boeken zijn vertaald in het Duits en Italiaans en werden genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs en de Libris Geschiedenis Prijs.

Philip Dröge neemt je mee naar een vergeten stukje geschiedenis van de Nederlandse taal.

Drie eeuwen lang spraken overal in de staten New York en New Jersey mensen de Tawl, de Amerikaanse versie van het Nederlands. Het was een overblijfsel van de tijd waarin New York nog Nieuw-Amsterdam heette en je zonder het Nederlands nergens kwam aan de oostkust van Amerika. De Verenigde Staten hebben zelfs een Nederlandssprekende president gehad, Martin Van Buren. Pas in de twintigste eeuw raakte het Neder-Amerikaans in onbruik en in 1962 overleed de laatste spreker van dit merkwaardige Nederlandse dialect.

In De Tawl gaat historicus Philip Dröge al fietsend over Amerikaanse wegen op zoek naar wat er nu nog over is van dat Nederlandstalige verleden. Het resultaat is een opmerkelijk verhaal over de Nederlandse oorsprong van woorden als ‘OK’ en ‘dope’ en over gekke rechters, slavernij, komieken en oplichters.

Aanmelden is voor ons fijn en kan door een mailtje te sturen naar info@boekhandelwagner.nl, in de winkel, of via de website van de boekhandel.

Op de koffie duurt van 11.30 uur tot 12.30 uur. Toegang vrij. Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181, Sassenheim..

Locatie