Afbeelding
Foto: pr.

Monward speelt Fauré in Warmond

zaterdag 2 maart 2024 20:15

Waarom blijft het Requiem van Fauré altijd zo betoverend? De intense schoonheid van de aria Pie Jesu, de zoete harmonieën, de naakte kwetsbaarheid van de muziek slepen je elke keer weer mee.

Op veler verzoek heeft het Monward de instrumentale bewerking van het Requiem daarom weer op het programma gezet. Het concert begint ook met Fauré: zijn Cantique de Jean Racine. Magische muziek die meteen de toon zal zetten.

Verder hoort u de tegendraadse muziek van Schulhoff, een Joods-Tsjechische componist die zich voor zijn Concertino liet inspireren door oosterse muziek en volksmuziek uit Oost-Europa. Met de twee daarna uit te voeren lichtvoetige en vrolijke Bagatellen van Dvorak levert dit Concertino een aangenaam en spannend contrast met zoete klanken van Fauré. 

Dit heerlijke concert door het Monward Consort om even te ontsnappen aan de waan van de dag vindt plaats op zaterdag 2 maart om 20.15 uur in de Protestantse Kerk van Warmond. 

Kaarten à €20,00 zijn te bestellen via www.kamermuziekwarmond.nl of via info@kamermuziekwarmond.nl