Afbeelding
Foto: Ilia Belianko

Afscheidsconcert Ilia Belianko Voorhouts Kamerkoor

zaterdag 6 april 2024 20:00 tot 22:30

Op zaterdagavond 6 april organiseert het Voorhouts Kamerkoor een speciaal concert, om op gepaste wijze afscheid te nemen van hun dirigent Ilia Belianko. Bijna achttien jaar lang heeft hij het koor met enthousiasme gedirigeerd en geïnspireerd. Nu echter gaat hij een nieuwe uitdaging aan.Tijdens het concert zullen een paar bijzondere composities klinken van Ilia Belianko zelf, waaronder zijn Missa Corona, die hij in de coronatijd schreef. Met hierbij een solo-rol voor sopraan Elizabeth Poz. Ook zullen enkele arrangementen die deze dirigent speciaal voor het Voorhouts Kamerkoor maakte, waaronder een song van de Beatles.Vanwege dit Bruckner- en Fauré-jaar zullen ook composities van deze twee componisten worden gezongen. Plus enkele poëtische werken van Elder en een romantisch lied van Rheinberger. De begeleiding op orgel en piano is in handen van Ere Lievonen. Dit veelzijdige concert zal op een verrassende wijze worden afgesloten.Iedereen is van harte uitgenodigd! Tevens een bijzonder welkom aan alle oud-leden van het Voorhouts Kamerkoor. 

Locatie: Kleine Kerk aan de Dr. Aletta Jacobslaan 9 te Voorhout. Aanvang: 20.00 uur. Toegang gratis