Afbeelding
Foto: Caroline Spaans

Avond over iconen in de Sint Pancratiuskerk

maandag 8 april 2024 20:00

Piet van der Ploeg verzorgt op maandag 8 april een avond over iconen. De titel van zijn verhaal is ‘Vensters op de eeuwigheid.’

Iconen horen vanouds bij de oosters-orthodoxe kerk. Christelijke kerken in West-Europa zijn de afgelopen decennia ook steeds meer in iconen geïnteresseerd geraakt. De onderwerpen die op iconen staan afgebeeld, hebben altijd een Bijbelse achtergrond. Zo worden er vaak heiligen afgebeeld, maar ook Maria en Jezus. 

Het schilderen van iconen is een bijzondere techniek. Deze heeft Piet van der Ploeg zich eigen gemaakt via cursussen in Amstelveen en enkele kloosters in België. Al enkele jaren geeft hij zelf cursussen. Tijdens deze avond geeft Van der Ploeg een toelichting op iconen en het schilderen ervan.

De avond wordt gehouden in het Parochiecentrum van de Sint Pancratiuskerk en begint om 20.00 uur. Er geldt een eigen bijdrage van drie euro.

Locatie