De installatie van basisscholieren tot jeugdnatuurwachters van de Jeugd Natuurwacht Sassenheim. | Foto: pr.
De installatie van basisscholieren tot jeugdnatuurwachters van de Jeugd Natuurwacht Sassenheim. | Foto: pr. Foto: pr.

Jeugd Natuurwacht zoekt jonge boswachters

Activiteiten Teylingen

Sassenheim • Al jarenlang organiseert de Jeugd Natuurwacht Sassenheim speciaal voor kinderen uit groep zeven van de basisschool gedurende het schooljaar in de periode vanaf oktober tot juni allerlei activiteiten in de natuur.

Projectleiders van de Jeugd Natuurwacht (JNW) vertellen de kinderen van alles over de natuur en willen hen laten zien hoe mooi en belangrijk en met name hoe nuttig de natuur om hen heen is. Ook gaan de leerlingen samen met de projectleiders zelf in de natuur aan de slag. Onder meer gaan de jeugdige 'boswachters in spe' vogels spotten in Park Rusthoff, leren honing maken bij een imker, speuren in de duinen naar diersporen en gaan met behulp van een microscoop kleine waterbeestjes opsporen en bacteriën in yoghurt aanschouwen.

Uilenballen uitpluizen

"Maar dat is nog niet alles", grinnikt voorzitter Hans van Stijn van de JNW Sassenheim. "De kinderen gaan zelfs vlinders bekijken, een vogelnestkastje timmeren, uilenballen uitpluizen en vleermuizen zoeken in park. Ons doel is de kinderen op een boeiende en uitdagende wijze kennis van en respect voor de natuur om hen heen bij te brengen", aldus de voorzitter, die zelf een fervent vogelliefhebber is. "Vermeldenswaardig is zeker dat de kinderen bij aanvang officieel worden geïnstalleerd en onderscheiden met het erkende Landelijk Jeugd Natuurwacht speldje", voegt Van Stijn glimlachend toe.

Dit seizoen staan veertien activiteiten op het jaarprogramma, die veelal op de zaterdagochtend gepland staan en een tijdsduur kennen van circa anderhalf. Kinderen die belangstelling hebben voor de natuur, van alles over de natuur willen leren en het leuk vinden om jeugdwachter te worden kunnen zich aanmelden bij projectleider Carla Wijnands via telefoonnummer 06- 2845 3998. De deelnamekosten bedragen 15 euro voor het gehele jaar. Meer informatie is eveneens bij Carla verkrijgbaar.

Uit de krant