Op donderdag 21 september is het eurodag op de kermis in Sassenheim. | Foto: archief
Op donderdag 21 september is het eurodag op de kermis in Sassenheim. | Foto: archief Foto: Piet van Kampen

Najaarsfeesten Sassenheim van start

Activiteiten Sassenheim

Sassenheim • De najaarsfeesten, in Sassenheim altijd in derde week van september, zijn ook dit jaar weer op de parkeerterreinen van sporthal de Wasbeek en sporthal De Korf.

De najaarsfeesten beginnen al op vrijdagavond 15 september, met het koppel klaverjassen in de kantine van voetbalvereniging Ter Leede. Vanaf 19.45 uur strijden de koppels weer om de (slagers)prijzen.

Concert in Pancratiuskerk

Panfluitiste Noortje van Middelkoop geeft met begeleiding van organist Harm Hoeve op zaterdag 16 september om 20.00 uur een concert in de Pancratiuskerk. Zij spelen een programma van zowel klassieke als moderne componisten. De toegang is gratis.

Kermis

Vanaf woensdag 20 september is de kermis op het parkeerterrein van de Wasbeek open, met op donderdag 21 september een speciale actie: vanaf de opening om 14.00 tot de sluiting om 24.00 uur kosten alle vermaaksattracties een euro. De oranjevereniging heeft de organisatie van kermis dit jaar in eigen beheer. Voorgaande jaren regelde een ingehuurde partij dat, maar van hen is afscheid genomen. De lampionnenoptocht is op woensdagavond en begint om 20.00 uur op het Voorhavenkwartier in het centrum. De stoet loopt, onder de muzikale begeleiding van vijf muziekkorpsen, naar het kermisterrein.


 

De najaarsfeesten duren tot en met zaterdag 23 september. Het complete programma staat op www.oranjevereniging-sassenheim.nl.

Uit de krant