Wesley Ammerlaan opent in november de bakkerij voor jonge ondernemers in spe. | Foto: pr.
Wesley Ammerlaan opent in november de bakkerij voor jonge ondernemers in spe. | Foto: pr. Foto: pr.

Een kijkje achter de schermen met Het Klokhuis Backstage

Activiteiten Teylingen

Voorhout • Bakker Wesley Ammerlaan uit Voorhout hoefde niet lang na te denken toen de redactie van jeugdprogramma Het Klokhuis hem benaderde voor Het Klokhuis Backstage. Dit is een landelijke open dag waarbij kinderen de kans krijgen om in het echt te zien hoe het er in een bedrijf aan toe gaat. "Elk jaar mogen mensen uit de buurt een kijkje nemen in onze bakkerij. Zo'n tweeduizend nieuwsgierigen willen dan ook veel producten proeven. Nu verwachten we kinderen die misschien wel een eigen bakkerij willen. Dat maakt het nóg leuker", vertelt de bakker enthousiast.

Vanaf oktober zendt Het Klokhuis een negendelige serie uit over ondernemen. Want hoe doe je dat eigenlijk, een bedrijf opstarten en runnen? Hoe kom je bijvoorbeeld op een idee, hoe pitch je je plan, hoe kom je aan geld en hoe maak je er een echt bedrijf van? Daarbij organiseert het programma ook Het Klokhuis Backstage op zaterdag 11 november. "Mijn eerste reactie was: 'Ja, leuk!'", begint Ammerlaan. "In plaats van de 'gewone' open dag is dit dé manier om te laten zien wat wij allemaal doen."

Druk en tóch meedoen

Voor veel ondernemers is zaterdag de dag van de week waarop zij het extra druk hebben. Toch kunnen zij ook meedoen aan Het Klokhuis Backstage, want ze mogen zelf bepalen hoeveel kinderen langs mogen komen en ook op welk tijdstip. Zij kunnen zich aanmelden via http://backstage.hetklokhuis.nl/. In Teylingen doet verder VANMAX Pindakaas uit Sassenheim mee.

Ammerlaan en zijn collega's zijn de hele dag open voor belangstellenden. "Kinderen mogen hier al hun vragen stellen. Ik kan alles over de twee winkels vertellen en mijn neef en broertje weten meer over het runnen van de bakkerij."


Uitleg en extra's

De kinderen kunnen tijdens de Backstagedag dus uitleg van de ondernemer verwachten en een kijkje in de keuken krijgen. Met de feestdagen voor de deur wil de Voorhoutse ondernemer de toekomstige bakkers nog net iets extra's laten zien. "Als je een product in de winkel ziet liggen, heb je vaak geen idee hoe dat precies wordt gemaakt. Tijdens de open dag laten we onder andere zien welke kruiden je in amandelstaven, pepernoten en stollen verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan anijs, nootmuskaat en venkelzaad. Dan zie je echt die verbazing in die ogen van kinderen", lacht hij.

Uit de krant