Afbeelding
Foto: Johan Kranenburg

Vloggen en theater: 'Zomerklooien' in de bibliotheek

Activiteiten

Teylingen • De zomervakantie staat voor de deur, dus nodigt de Bibliotheek Bollenstreek alle kinderen uit om te komen zomerklooien in de bieb. In de maanden juli en augustus zijn er leuke kinderactiviteiten en workshops.

Voorlezen

Op 18 juli, 25 juli, 1 augustus, 8 augustus, 15 augustus en 22 augustus wordt voorgelezen, van 14.30 uur tot 15.30 uur in de Bibliotheek in Voorhout. Deze activiteit is voor kinderen van 4 tot 7 jaar. Meedoen is gratis.

Theatervoorstelling

Een spannende theatervoorstelling van theaterschool Teylingen. Zij vertellen het verhaal van de Witte Wieven en ware liefde. Op zaterdag 21 juli van 11.00 uur tot 11.30 uur in de Bibliotheek in Voorhout. Deze voorstelling is voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De voorstelling is gratis, de ruimte is echter beperkt. Daarom zijn kaarten te reserveren via www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Workshop vloggen

De workshop begint met een introductie op het vloggen, mediawijsheid en inspirerende voorbeelden. Hierna gaat iedereen zelf aan de slag met het maken van een vlog. In groepjes worden onderwerpen gekozen en bedacht wat ze wel of juist niet willen delen. Natuurlijk wordt de vlog echt gefilmd en uiteindelijk gemonteerd.

Op donderdag 26 juli van 9.30 uur tot 11.00 uur in de Bibliotheek in Sassenheim. Deze workshop is voor kinderen van 9 tot 14 jaar. Meedoen kost 5 euro voor leden en 6 euro voor niet leden. Kaarten zijn te koop via www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Workshop met Jeugdnatuurwacht

Kinderen nemen iets meer uit de natuur en tijdens deze workshop komen zij alles te weten over dat wat ze hebben meegenomen. Een plant, een beestje, een vrucht of iets heel anders. Samen met de Jeugdnatuurwacht gaan ze op zoek naar informatie over hun onderwerp.

Op woensdag 8 augustus van 14.30 tot 16.30 uur in de Bibliotheek in Sassenheim. Deze workshop is voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Meedoen is gratis.

Workshop Natuurcentrum

Het thema van deze workshop is 'Red onze insecten'. Het belang van insecten staat volop in de aandacht. Tijdens deze workshop leren kinderen hoe je een insectenhotel maakt en ze kijken met een imker hoe een bijenvolk/hommelvolk er uit ziet. Ook organiseren zij samen een insectenquiz.

Op zaterdag 25 augustus van 11.30 uur tot 13.00 uur in de bibliotheek in Warmond. Deze workshop is voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Meedoen is gratis, reserveren via www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Strandbieb Koudenhoorn en voorlezen

De strandbieb is van 15 juli tot en met 19 augustus bij het Natuurcentrum Koudenhoorn te vinden. De strandbieb is gevuld met leuke boeken. Het natuurcentrum is open op woensdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. Op zondagmiddag rijdt de boekenbolderkar langs het strand.

Speciaal voor kinderen tussen 4 en 7 jaar wordt voorgelezen, op 15 juli, 22 juli, 12 augustus en 19 augustus tussen 15.00 en 16.00 uur bij de strandbieb.

Uit de krant