Afbeelding
Foto: pr. / Eric van den Bandt

Wolken, wind en water tijdens de 98e editie van de Natte Kaagweek

Activiteiten

Warmond/Kaag • Hollands luchten, witte zeilen en niet te vergeten het onvolprezen water van de Kagerplassen, de ingrediënten voor een geweldige 98ste Kaagweek. De Kaagweek is de oudste zeilweek van het land met veel traditionele onderdelen. Het evenement is van 19 tot 22 juli bij de Kaagsocïeteit in Warmond.

Nieuw dit jaar is dat de organisatie de 98ste Kaagweek op 18 juli opent met de dameswedstrijden in de Regenboog- en de Valkenklasse. Natuurlijk vaart men traditiegetrouw de Holland-Friesland wedstrijden, waarbij ook dit jaar de Commissaris van de koning Jaap Smit is gevraagd hiervoor het startschot te geven. Het wedstrijdcomité is opnieuw in handen van Tom Erik van Strien (manager) en Rob van den Hoogen (wedstrijdleider). De kaagweekcommissie bestaande uit Coen ten Kley, Tineke van Driel, Gerrit Kranenburg, Menno van Eijk en voorzitter Patricia Paddenburg, heeft ook dit jaar voor de niet-zeilers een walprogramma samengesteld. Elke avond is er vanaf 21.00 uur live muziek met een afwisselend muzikaal programma. Overdag zijn verschillende kinderactiviteiten rond de Sociëteit. Zowel op als naast het water is er van alles te doen. De waterballen en het springkussen zijn dagelijks te gebruiken.

KidsKaagDag

Op zaterdag 21 juli is de KidsKaagDag, met onder andere schminken en een kindercreaworkshop met zandschilderijen. Op zondag wordt de Kaagweek afgesloten met de grote prijsuitreiking.

Uit de krant