Logo deteylinger.nl
| Foto: pr./pixabay
| Foto: pr./pixabay (Foto: pr./pixabay)
Sassenheim

Bespreek een boek tijdens de zomerleeskringen in de bibliotheek

  Activiteiten

Iedereen die het leuk lijkt om over boeken te praten en geen tijd heeft om dit in een vaste leesgroep te doen, of wil ervaren hoe het is om in groepsverband een boek te bespreken, is welkom tijdens een van de Zomerleeskringen van de Bibliotheek Bollenstreek.

In vier van de vestigingen is het mogelijk om aan te sluiten en bespreken de deelnemers, onder begeleiding, een historische roman of een roman met thrillerelementen. Het is ook mogelijk om voor beide boeken op te geven.


'De abdij van Northanger' van Jane Austen

Het is dit jaar 200 jaar geleden dat Jane Austen overleed. Al schreef zij in haar korte leven 'slechts' zes romans, haar werk spreekt nog steeds tot onze verbeelding. Dit is de reden dat we voor onze Zomerleeskring een van haar boeken hebben gekozen: De abdij van Northanger. Wanneer een naïeve jonge vrouw, Catherine Morland, in de 18e eeuw Bath bezoekt, maakt ze er kennis met een aantrekkelijke man en zijn zuster die haar uitnodigen bij hen op de abdij van Northanger te logeren. De verteltrant is heerlijk traag, wat een verademing is in deze snelle tijd.
Het is een vermakelijke satire op de populaire novels uit die tijd, waarin vervallen kastelen, kwaadaardig schurken en dappere heldinnen met veel woorden worden beschreven.

'Liefde heeft geen hersens' van Mensje van Keulen

Romy, een weduwe met twee volwassen kinderen en een baan bij een uitvaartcentrum, zorgt voor haar bejaarde buurvrouw Irma. Als Romy haar dood in een stoel aantreft, vermoedt ze dat Irma slachtoffer is van een roofoverval. Ze roept de hulp in van huismeester Harro.
De 43-jarige Harro woont bij zijn moeder en is heimelijk verliefd op Romy. Weet hij wellicht meer? Soepel geschreven verhaal over liefde en dood. Mensje van Keulen staat bekend om haar realistische proza, ze ontving de Constantijn Huygens-prijs 2014 voor haar hele oeuvre.

Tijden en locaties

Donderdag 15 juni, 19:00 – 21:00 uur. Locatie: Vestiging Sassenheim, Kerklaan 42
Donderdag 20 juli, 10:30 – 12:00 uur. Locatie: Vestiging Noordwijkerhout, Herenweg 2
Dinsdag 27 juni, 10:30 – 12:00 uur. Locatie: Vestiging Noordwijk, Akkerwinde 1a
Vrijdag 4 augustus, 10:30 – 12:00 uur. Locatie: Vestiging Lisse, Koninginneweg 79A


Deelnemers ontvangen het boek van de bibliotheek na opgave voor de bijeenkomst. Deelname is gratis. In verband met het beperkt aantal plaatsen is het aan te raden om tijdig te reserveren via de website: www.bibliotheekbollenstreek.nl/leeskring.

Meer berichten