Logo deteylinger.nl
Sassenheim

Blackpearl Trans R terug van weggeweest op harddraverij

  Activiteiten
Andrea Swagerman met Black Pearl. | Foto: pr.
Andrea Swagerman met Black Pearl. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Sassenheim • Ondanks dat ze vorig jaar door een blessure bijna het gehele kortebaanseizoen moest missen, heeft Blackpearl Trans R in Sassenheim een goede reputatie. Ze eindigde in 2013 als derde en won in 2015. Op zaterdag 17 juni kan de merrie de vervelende periode definitief achter zich laten door te scoren op de Teijlingerlaan. De aanvang van de jaarlijkse kortebaandraverij is om 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

De Teijlingerlaan is een kaarsrechte asfaltstraat van ruim 300 meter en daarmee één van de eerlijkste banen van het circuit. Ideaal voor paarden met een starthandicap. Zij kunnen de gehele baan gebruiken voor hun inhaalrace. Mede daardoor scoorden zij de afgelopen jaren goed in Sassenheim.

Zware koersjaren

Naast Blackpearl Trans R was ook Andrea Swagerman de afgelopen jaren vaak succesvol. Hij won in 2013 en 2014 en eindigde in 2015 als vierde. Inmiddels beginnen de zware koersjaren te tellen voor de pupil van de familie Swagerman. Vorig jaar werd hij direct in de eerste omloop uitgeschakeld; een prestatie die symbool stond voor zijn seizoen. Wellicht dat hij in de editie van dit jaar nog één keer weet te pieken.

Vorig jaar ging de winst naar Barbert en John de Leeuw. De combinatie was na overwinningen in Assendelft en Vroomshoop huizenhoog favoriet en maakte deze status in Sassenheim meer dan waar. Inmiddels is hij ook opgezadeld met een handicap van vijf meter.


Deelnemers

De Stichting Harddraverij Sassenheim biedt plaats aan maximaal 24 deelnemers. Welke paarden er aan de start komen, is bekend op donderdag 15 juni. Wanneer de NDR de loting heeft verricht, staan de deelnemers op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing met tips waar de bezoekers hun voordeel mee kunnen doen bij de totalisator.

Het is in 2017 de zestiende keer dat de kortebaan in Sassenheim op de kalender staat. De bezoekers van de harddraverij kunnen om de spanning te vergroten een weddenschap plaatsen op de paarden. Kinderen tot en met 14 jaar kunnen meedoen met de kindertoto. Zij printen het formulier van de website www.harddraverijsassenheim.nl uit en leveren deze voor 13.30 uur in bij de keet van Meijer Bouw. Deze staat vlak bij de finish, op de hoek van de Teijlingerlaan en de Jan van Brabantweg.

Blazen aan de haven

Naast de kortebaandraverij is er op zaterdag 17 juni door het hele centrum van Sassenheim de verenigingsmarkt waarop diverse sport- waarbij diverse sport- en cultuurverenigingen zich presenteren.

Vanaf 16.00 uur is er tevens Blazen aan de Haven op de Oude Haven (nabij de finish van de kortebaan). Dit blaaskapellenfestival duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Meer berichten