Logo deteylinger.nl
Barbert en Casanova tijdens hun strijd tijdens de kortebaan van vorig jaar. | Foto: pr.
Barbert en Casanova tijdens hun strijd tijdens de kortebaan van vorig jaar. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Warmond

Nieuwe strijd tussen Barbert en Casanova tijdens kortebaan in Warmond

  Activiteiten

Warmond • De kortebaan in Warmond wordt mogelijk opnieuw een strijd tussen titelverdediger Barbert en Casanova. Beide paarden deelden vorig jaar de lakens uit op de Herenweg en komen zaterdag 1 juli terug. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Barbert en Casanova waren vorig jaar de beste paarden in Warmond. De droomfinale bleef echter uit. De deelnemers troffen elkaar in de halve finale. Barbert won na drie ritten en won vervolgens ook de finale van Co Swagerman. Nu een jaar later zijn beide paarden opgezadeld met een handicap van vijf meter. Casanova profiteert echter nog van een leerlingontheffing van vijf meter en dat zorgt ervoor dat de troef uit de stal van Caroline Aalbers het meest kansrijk van de twee is. In Sassenheim reed Casanova voor het eerst met het zeventienjarige talent Micha Brouwer. De combinatie leek op weg naar de winst, maar twee galoppades van Casanova in de halve finale zorgden ervoor dat brons het maximale was.

Concurrentie

De toppers van vorig jaar krijgen concurrentie van Nederlands kampioen Dutch Buitenzorg en Jagger Broline (de winnaar van Venhuizen). Beide paarden treffen elkaar al in de eerste omloop. De verrassende nummer twee van Sassenheim, Gently Boko, is er ook bij. De merrie krijgt zaterdag voor het eerst de steun van voormalig kampioen bij de pikeurs John Dekker. De troef van de familie Van der Zwaan kan in Warmond bewijzen geen eendagsvlieg te zijn.Deelnemers en tips

Het deelnemersveld met tips is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze site staan tevens uitslagen, statistieken, video's, uitleg over de sport en wedmogelijkheden. Meer informatie specifiek over het evenement in Warmond staat op de website van de organisatie www.harddraverij.nl.

Meer berichten