Logo deteylinger.nl
Bloemenkunstenaar Jessica Keet en haar team hebben dit jaar weer een uitgebreid assortiment zomerbloemen ter beschikking. | Foto: Willem Krol
Bloemenkunstenaar Jessica Keet en haar team hebben dit jaar weer een uitgebreid assortiment zomerbloemen ter beschikking. | Foto: Willem Krol (Foto: Willem Krol)
Regio

Louis van Gaal opent het Bloemenfestival

  Activiteiten

Het gaat iets heel bijzonders zijn. Niet alleen vanwege het thema sport en ook niet alleen vanwege de officiële opening door topcoach Louis van Gaal. Wel door de verschillende unieke producten die zullen worden geshowd.

Van 9 t tot en met 13 augustus wordt in de NH Kapel in de Hoofdstraat het jaarlijkse Bloemenfestival als nevenattractie naast 'the Flowerparade 2017' gehouden. Een zeer unieke samenwerking van stichting Bloem en Zee met 'Het Klooster Events'. Dit garandeert een groots evenement waar het minimaal een uurtje genieten wordt van heel veel moois.

Bloemenkunstenaar Jessica Keet en haar team hebben dit jaar een uitgebreid assortiment zomerbloemen ter beschikking, met nadruk op producten uit deze streek, zoals dahlia's, gladiolen, rozen en calla's. Maar waar de nadruk ook op komt zijn de nieuwkomers van dit jaar waaronder Canna's, een geslacht van eenzaadlobbige. Het zijn verschillende tropische en subtropische planten met grote, brede bladeren. Met fel gele, oranje of rode bloemen. Deze zomerbloeiende planten worden soms wel 1-2 m hoog .

In Klooster Art &Design wordt een keur van kunst, sferische impressies, accessoires en meubilair gecombineerd met bijpassende natuurlijke producten en zomerbloemen. Men krijgt steun van de 99 jaar oude Nederlandse Dahliavereniging. Belangrijk omdat de belangstelling voor de Dahlia, ook volgens de in Noordwijk wonende Peter Lindhout, aan het groeien is.

De tentoonstelling richt zich ook op de jeugd met een kleurplatenwedstrijd. Waarop sport het onderwerp is. Deze kunnen worden afgehaald bij Flits for Kids, Intertoys en het VVV-kantoor. En moeten voor 13 augustus ingeleverd worden bij de tentoonstelling. Voor de mooiste prenten zijn leuke prijzen beschikbaar gesteld door de gemeente Noordwijk.

Meer berichten