Logo deteylinger.nl
De 'nieuwe' Nacht van Sassem is in handen van Jolanda Admiraal en Jacqueline de Groot. John de Kooker staat niet op de foto vanwege vakantie. | Foto: pr.
De 'nieuwe' Nacht van Sassem is in handen van Jolanda Admiraal en Jacqueline de Groot. John de Kooker staat niet op de foto vanwege vakantie. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Sassenheim

'Nieuwe' Nacht van Sassem sprankelt

  Activiteiten

♦ Foodplein, kidsplein en ook de volwassenen mogen op de stormbaan

Sassenheim • De jaarlijkse Nacht van Sassem is een begrip bij iedere 'Sassemer'. Op vrijdag 18 augustus -een weekje eerder dan normaal- is om 14.00 uur de start van de volgende editie. Eentje die gaat knallen, zeggen Jolanda Admiraal en Jacqueline de Groot. Enthousiast vertellen zij over de vernieuwingen, zoals een foodplein, de vele optredens van regionale muzikanten en het kidsplein, waar volwassenen 's avonds ook de stormbaan op mogen.

Dé afsluiter van de zomervakantie, zo zien Jolanda Admiraal en Jacqueline de Groot de Nacht van Sassem het liefst. Vanuit de TOV nemen zij samen met John de Kooker voor het eerst de organisatie van de zomermarkt voor hun rekening. De organisatoren doen dat in hun eigen tijd, naast het runnen van hun bedrijven. Jolanda is al jaren het gezicht van dameskledingwinkel Jo! Woman, Jacqueline is druk als eventmanager bij haar eigen bureau Doortastend en John is de eigenaar van het goedbezochte Grand Café Graaf Jan.

Laatste vrijdag in vakantie

Hun eerste wapenfeit is het evenement een week naar voren halen. "Zo kan iedereen naar de Nacht van Sassem komen," vertelt Jacqueline. "Met het hele gezin, een grote groep vrienden, samen of alleen. Er zijn altijd wel bekende die je tegenkomt!" Speciaal voor al deze doelgroepen zorgen de organisatoren voor uitbreiding van 'de Nacht'. Voorheen stonden er in de Hoofdstraat kramen met leuke aanbiedingen en traden bands 's avonds op bij de Oude Haven. Dat verandert niet, maar naast de zomermarkt zijn er veel meer activiteiten omheen georganiseerd. Jolanda: "Daardoor is het meteen vanaf de start om 14.00 uur al feest!"

Ze neemt de lezers graag alvast mee op tour: "Wie vanaf de Hoofdstraat ter hoogte van apotheek en de supermarkt komt aanlopen, kan meteen gaan snuffelen tussen alle aanbiedingen en koopjes. Niet alleen de gebruikelijke producten, maar ook de artikelen van veel lokale ondernemers zijn dit jaar te koop". Jacqueline: "Veel winkeliers zijn enthousiast en doen mee. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee!"

Kidsplein

Jolanda: "Aangekomen bij Park Rusthoff staat het eerste podium, waar vanaf 14.00 uur doorlopend optredens en workshops voor kinderen zijn. Goochelen, djembé of elektrische gitaar spelen; het kan allemaal. De leerlingen van dansstudio Sonja! treden 's avonds tot 22.00 uur op." Naast het kinderpodium staat in de J.P. Gouverneurlaan ook de kinderkermis, met onder andere een draaimolen en een bungeejump. In het park kunnen kinderen, tegen betaling, een ritje op een pony maken.

Braziliaanse jazz op foodplein

De volgende stop is het kerkplein bij de Dorpskerk, dat voor deze gelegenheid een foodplein is. De verschillende eettentjes staan bij elkaar, met in het midden tafels en bankjes om te zitten, vertelt Jolanda: "Het is een ideale tussenstop om even met elkaar wat te eten. Zeemanskoor Overal treedt een aantal keer op. De band Boo's 'n Lions verzorgt akoestische sessies. De sfeer is ontspannen, een mooi moment om bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje. De zomerse klanken op dit plein komen tijdens de optredens van de Braziliaanse jazzband Farofa uit Warmond."

Stormbaan

'De Nacht' is dan pas halverwege, want in de Kerklaan en op het Voorhavenkwartier staan kramen. Op het Voorhavenkwartier spelen de Zodiaks uit Noordwijk lekkere nummers uit de jaren '50, '60, '70 en '80. "Helemaal leuk!," zegt Jolanda enthousiast. Daarnaast, op het Boschplein voor de bibliotheek, kunnen kinderen springen en klauteren op de springkussens of proberen te blijven zitten op de rodeo-stier. Vanaf 20.00 uur kunnen ook volwassenen de stormbaan op. Het luchtkussenplein blijft namelijk staan en is dan ook toegankelijk voor de iets oudere jeugd. Jacqueline: "Voor iedereen die zich weer even kind wil voelen!"

DJs4U

Alle bovengenoemde optredens op de pleinen zijn tot 22.00 uur. De afsluiter is traditiegetrouw bij de Oude Haven. Van 20.00 tot 0.00 uur is het daar gezellig bij het podium met een optreden Frank the Tank on percussion. De Sassenheimse saxofoniste Maureen Natzijl blaast het dak er figuurlijk af. DJs4U draait de hele avond en zorgt voor een knallende afsluiting.

Het is de tijd dat Jolanda, Jacqueline en John ook staan te genieten. Zij hebben er dan een hele 'Nacht' opzitten. Ze hopen op veel enthousiaste reacties. Jacqueline: "Het is natuurlijk al een begrip, maar we gaan voor nog meer bezoekers. Dat ook zij zien hoe gezellig dit evenement is". En met een knipoog: "Mooi weer hebben we natuurlijk ook al geregeld!" Jolanda lacht en besluit: "We willen heel graag dat de Nacht van Sassem gaat sprankelen. Daar gaan we voor!"

Meer berichten