Logo deteylinger.nl
Foto: sterrenwacht Foucault
Sassenheim

Zomerklooien in de bieb: alles wat je wil weten over planeten!

  Activiteiten

Teylingen • Zomerklooien is het lees- en doe-programma voor kinderen bij de bibliotheek. Lees boeken die je aan het klooien zetten, spaar stempels door mee te doen aan de verschillende activiteiten en bij een volle stempelkaart ontvangen deelnemers een Zomerklooien-diploma. De eerstvolgende activiteit is op zaterdag 29 juli in Sassenheim: Alles wat je wil weten over sterren en planeten!

Tussen 10 juli en 19 augustus is het zomervakantie! En dat betekent maar één ding… een hoop vrije tijd om te vullen. Waar kan je dat beter doen dan met klooiopdrachten?! Dacht je dat je bij de bieb alleen boeken kunt lezen? Fout! Je kunt ze nu ook DOEN! Medewerkers van de bibliotheek verzamelden de gekste en gezelligste boeken boordevol activiteiten en stelden ze Zomerklooi-collectie samen om te komen ontdekken. Wat houdt dat in? Denk aan een tank besturen, stropdassen knopen, kevers verzamelen en glow in the dark drilpudding maken. En veel opdrachten doe je niet in de bibliotheek maar lekker bij de tent of thuis. Doe mee met Zomerklooien, het lees en doe programma bij de Bibliotheek en lees boeken die je aan het klooien zetten. Spaar stempels door mee te doen aan de verschillende activiteiten, bij een volle stempelkaart ontvang je een Zomerklooien-diploma.

Sterrenstelsels

Wat is er buiten het heelal? Wat gebeurt er als sterrenstelsels botsen?  En hoe berekenen we afstanden tot sterren? Deze en nog veel meer vragen worden behandeld in het college 'Alles wat je wil weten over sterren en planeten!'. Het college is in de bibliotheek in Sassenheim (Kerklaan 42).

Het college is geschikt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. De toegang is gratis. Bij deelname krijgen kinderen een stempel voor hun zomerklooi-pas.

Kindercolleges

Ook in de andere vestigingen in Teylingen zijn activiteiten. Op zaterdag 5 augustus komt wethouder Arno van Kempen in de vestiging in Voorhout (Herenstraat 48) vertellen over het werk als wethouder. En wat doet een burgemeester precies? Tijdens 'Voel je thuis in het gemeentehuis' kunnen kinderen de wethouder het hemd van het lijf vragen. In het laatste kindercollege op zaterdag 12 augustus wordt de vraag 'Hoe voelt het om nieuw te zijn?' besproken. Kinderen kunnen in de bibliotheek van Warmond (Herenweg 80) vragen stellen over hoe het is om te vluchten en vluchteling te zijn.

Alle kindercolleges zijn van 11.00 tot 12.00 uur in de vermelde vestigingen. De toegang is gratis. Bekijk alle Zomerklooien-activiteiten op www.bibliotheekbollenstreek.nl/zomerklooien.

Meer berichten