Logo deteylinger.nl
Samenwerken is de sleutel tot succes, ook voor de Flower Parade. | Foto: PR
Samenwerken is de sleutel tot succes, ook voor de Flower Parade. | Foto: PR
Regio

Flower Parade Rijnsburg: samenwerken is belangrijk

  Activiteiten

Regio • De Flower Parade Rijnsburg rijdt op zaterdag 12 augustus weer door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Het thema van 2017 is ´Spreekwoorden en gezegden´.

Het organiseren van een groot evenement als de Flower Parade kan gewoonweg niet zonder dat de Stichting Rijnsburgs Bloemencorso samenwerkt met een groot aantal partijen. Dit is vanzelfsprekend op het professionele vlak (gemeenten, politie, bloemenveiling Royal FloraHolland), maar ook de samenwerking met vrijwilligersorganisaties is vanzelfsprekend en zelfs onontbeerlijk. Het mooiste voorbeeld, zonder iemand tekort te doen, hiervan is misschien wel die met Lions Club Rijnsburg Valkenburg. Deze bestaat misschien al net zo lang als de Lions in Rijnsburg en Valkenburg bestaan. De Lionsleden zijn altijd in de weer voor een ander, voor het goede doel, voor degenen die het minder hebben in onze samenleving. Een van hun mooiste activiteiten is misschien wel de 'corso-avond' voorafgaande aan de rijdende parade. Ook dit jaar, op vrijdag 11 augustus vanaf 19.00 uur, staan zij weer paraat om de bezoekers van de Flower Parade Show met een hapje en drankje ter verzorgen. Daarmee en met de grote verloting wordt de kas voor het goede doel gevuld. Maar de samenwerking gaat verder. Omdat de catering van de Lions geweldig op orde is, zorgen zij ook voor de koffie, drankjes en hapjes tijdens de officiële opening van de Flower Parade. 

Samenwerking

Op ander gebied is er een mooie samenwerking tijdens de rijdende parade. Op een aantal punten wordt de parade ´aan elkaar gepraat´ door presentatoren. Deze moeten vanzelfsprekend van geluid worden voorzien. In Rijnsburg, op het Burg. Koomansplein, wordt dit geluid keurig geregeld door Oranjevereniging Rijnsburg. De presentator is hier corsobestuurslid Hans Oudwater. In de Rijnstraat bij de Roskam zorgt OV Katwijk aan den Rijn dat er goed geluid is. Hier presenteert oud OV Valkenburg-voorzitter Peter de Vries. Ten slotte op de Boulevard ter hoogte van Hotel Noordzee is het Joan Boot die het parade van commentaar voorziet. Het geluid komt hier van OV Katwijk aan Zee. Het is een goed voorbeeld van samenwerking met alle Oranjevereniging uit de gemeente Katwijk die geheel belangeloos is en onmisbaar voor de Flower Parade. In Noordwijk wordt het geluid beschikbaar gesteld door Hotel van Oranje en is Hans Oudwater ook de presentator.

Trots

Nog een voorbeeld is de medewerking van IJsclub Rijnburg. Jan Pieter Tensen fietst al jarenlang mee met de bakfiets waarin de 'centen' van de Bietskar worden verzameld. Genoemde voorbeelden zorgen ervoor dat de Flower Parade Rijnsburg al vanaf het begin het bekende KW! Label mag voeren. En daar zijn zij best trots op. Wilt u alles weten over de Flower Parade? Neem dan plaats langs de route bij een van de defileerpunten en luister naar de toelichting.

www.flowerparaderijnsburg.nl

Meer berichten