Logo deteylinger.nl
In oktober is er weer een Oegstgeester dictee. | Archieffoto Willemien Timmers
In oktober is er weer een Oegstgeester dictee. | Archieffoto Willemien Timmers
Regio

Voorbereiden op het Oegstgeester Dictee

  Activiteiten

Dicteeliefhebbers opgelet: in twee avonden kunnen belangstellenden worden voorbereid op het Oegstgeester Dictee dat op 10 oktober plaatsvindt.

De eerste avond geeft Joke Boissevain deelnemers oefeningen waarin de meest lastige spellingsregels en grammaticale struikelblokken voorkomen. De tweede cursusavond maken deelnemers een dictee, samengesteld door het 'Genootschap Onze Taal'. Joke Boissevain is neerlandica en juriste. Na een loopbaan bij onder andere het Ministerie van Justitie, is zij al weer tien jaar docente Nederlands op het Rijnlands Lyceum Wassenaar.

Cursus Spellen bij K&O Oegstgeest op 2 dinsdagavonden (12 en 19 september) van 19.00 - 21.00 uur. Locatie Volksuniversiteit K&O Oegstgeest Lange Voort 2u. Prijs € 22,50

 

Rotary Oegstgeest organiseert het Oegstgeester Dictee voor de vierde keer. Het doel is ook dit jaar weer het terugdringen van de laaggeletterdheid, middels het steunen van de VoorleesExpress.
Partners bij de organisatie zijn de Oegstgeester Bibliotheek en de Oegstgeester Courant. Het dictee wordt gehouden op dinsdag 10 oktober, midden in de Kinderboekenweek, en het vindt plaats in het Teylingen College Duinzigt, Wijttenbachweg 23 Oegstgeest, inloop vanaf 18.30 uur, start dictee om 19.00 uur.

De deelnamekosten zijn € 20,- voor volwassenen en € 10,- voor scholieren.

Aanmelden voor het dictee kan bij Bibliotheek Oegstgeest, de Rijnlandse Boekhandel en Boekhandel de Kler. Als deelnemer opgeven (of als team) kan ook tot aan 7 oktober via de website: www.hetoegstgeesterdictee.nl.  Na 7 oktober is aanmelden alleen nog mogelijk bij binnenkomst op 10 oktober.

Het Oegstgeester Dictee wordt mede mogelijk gemaakt door apotheken Beker, Carlina, Linnaeus, de Luifelbaan, van der Bend Belastingen, boekhandels De Kler en De Rijnlandse Boekhandel, BMS netwerk notarissen, Brakenhoff optiek, CM Blumen, Dekker Sport, Fromagerie du Patron, Jumbo, makelaardij Fick en Graal, Will's notenbar, Paradyne Services, Tandtechnisch Lab de Jong, Tandartspraktijken CTI Warmond, M2, Poelgeest en Vrijheidslaan, Vishandel van der Plas en Winford Vrijbergen.

 

Meer berichten