Logo deteylinger.nl
De oude NZH bus rijdt op zondag weer voor even door Sassenheim. | Foto: pr.
De oude NZH bus rijdt op zondag weer voor even door Sassenheim. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Sassenheim

Oude tijden herleven tijdens Oldtimerfestival: de oude NZH bus rijdt weer door het dorp

  Activiteiten

Sassenheim • Auto's, motoren, brandweerauto's, race-en rallyauto's en diverse andere bijzondere voertuigen. Het Oldtimerfestival, met rond de honderd oude voertuigen, in en rond Park Rusthoff is op zondag 20 augustus van 12.00 tot 16.00 uur.

Naast al dit moois heeft de organisatie dit jaar wel iets heel bijzonders in petto: een Leyland bus uit 1960 die ooit hier in de Bollenstreek dienst heeft gedaan. Deze door de stichting Haags Bus Museum prachtig gerestaureerde bus, een zogenaamde "bolramer", zal op 20 augustus niet alleen te bewonderen zijn. Er worden rondritjes gemaakt in de omgeving waarbij iedereen gratis mag meerijden.

Brandweer

Op de rode loper bij de hoofdingang staan een aantal oude brandweervoertuigen van diverse korpsen uit de regio. Een oude motorspuit en zelfs een waterkanon komen in actie.

Food en kids

Voor een hapje en een drankje is er een Food Plaza ingericht, terwijl de sfeer wordt verhoogd door een rock- 'n roll band.

Kinderen kunnen zich vermaken op de springkussens en diverse andere attracties. In het centrum van Sassenheim zijn diverse winkels en horecagelegenheden geopend.

Rit door de regio

Vanaf het Boschplein en de J.P. Gouverneurlaan start om 13.00 uur een rit voor oldtimers door de regio. Na de rit worden deze auto's opgesteld in de Hoofdstraat en het Boschplein waar ze bewonderd kunnen worden.

Meer berichten