Logo deteylinger.nl
Jarl Ragnar Haldorson in de vikingboot Fenrir. | Foto: pr.
Jarl Ragnar Haldorson in de vikingboot Fenrir. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Voorhout

Viking Markt de Ruïne van Teylingen

  Activiteiten

Voorhout • De geschiedenis herleeft tijdens de Viking Markt in en rondom de Ruïne van Teylingen (Teylingerlaan 15a). Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober zijn er verschillende activiteiten bij het voormalig kasteel.

Ook dit jaar laten de Stichting Beheer Kasteel Teylingen (SBKT) en dhr. P. Hoogenboom een stukje geschiedenis herleven. De in 2013 opgerichte stichting heeft als doel het verkrijgen, verspreiden en bevorderen van kennis omtrent de geschiedenis en culturele waarden van de Duin- en Bollenstreek in het algemeen en het kasteel van Teylingen en zijn bewoners in het bijzonder.

Bijlwerpen

Tijdens het weekend van 7 en 8 oktober is voor het derde jaar op rij de grootste Viking Markt van Nederland bij de ruïne. Het terrein wordt tijdelijk in bezit genomen door bijna 500 Vikingen uit minstens twaalf verschillende landen, waaronder krijgers, ambachtslieden, handelaren en muzikanten. Bezoekers kunnen boogschieten en bijlwerpen. Ook zijn er Viking Vechtshows.

Toegang

De Viking Markt is op zaterdag van 10.00 tot 19.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is 5 euro voor kinderen tussen 5 en 12 jaar en volwassenen (13 jaar en ouder) betalen 8 euro. Kinderen van vier jaar en jonger krijgen gratis entree. Parkeren is gratis. Meer op www.kasteelteyingen.nl.

Meer berichten