Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Warmond

Slotweekend Kunstweek met Tommy Wieringa

  Activiteiten

Warmond • Het laatste weekend van de Kunstweek Warmond heeft veel moois in petto voor kunstliefhebbers. Zaterdag vertelt Tommy Wieringa in het Literair Café over zijn nieuwe boek De heilige Rita. Een lezing over Carel Willink en een voorstelling over Beethoven maken de finale compleet.

Voor het Literair Café is het gelukt om een schrijver uit te nodigen die al langer op het verlanglijstje van de Kunstweek stond: Tommy Wieringa. De schrijver brak in 2005 door met Joe Speedboot en publiceerde sindsdien een reeks succesvolle boeken. Eind oktober verscheen zijn nieuwste roman De heilige Rita, waarover hij zaterdagmiddag in Warmond uitgebreid zal vertellen in een vraaggesprek met Ruud Aanhane en Irma Ooijevaar. Het Literair Café vindt plaats in De Oude School en is gratis toegankelijk. De start is om 14.00 uur.

Carel Willink

In Het Trefpunt houdt Camée van Blommestein op vrijdagavond om 20.15 uur een lezing over kunstschilder Carel Willink (1900-1983). Veel van zijn werk valt onder de stroming van het magisch realisme, al noemde hij het zelf liever imaginair realisme. Op zaterdagavond is in het theater om 20.30 uur de muzikale voorstelling Beethoven vs Beethoven te zien, die draait om de strijd van de componist om de voogdij over zijn neef Karl.

Workshops

Gluren bij de Buren, de expositie van schilderijen uit de Leidse School (Oude Raadhuis) en van de Warmondse kunstenaars (De Pomp) zijn gedurende de rest van de week nog te bezoeken. Ook zijn er nog activiteiten en workshops. Donderdag is er voor volwassenen passepartout snijden (Barbara Oudshoorn) en botanisch tekenen (Nicoline Heemskerk). Voor tieners tussen 12 en 17 jaar is er een workshop handlettering door Nicôle van Werkhoven.

Kinderen van 3-12 jaar kunnen op donderdag terecht bij Margareth Meulmeester voor de workshop schilder je eigen wereld. Vrijdag geeft ze dezelfde workshop aan 13- tot 18-jarigen en voor volwassenen is er op zondag Express yourself in paint. Op vrijdag is bij Barbara Oudshoorn het unieke kunstboek 'Rijks, Masters of the Golden Age' in te zien, waarin schilderijen uit het Rijksmuseum worden gepresenteerd. Die middag is de workshop theelichtjes maken bij Mieke Sampers.

Verder zijn er op zondag twee workshops bij het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn: ontwerpkunst voor tuinen door Ruud Aanhane en Vissen schilderen (jeugd t/m 14 jaar) door Tineke Pot. Het volledige programma is te vinden op www.kunstweekwarmond.nl.

Kaartenactie

Omdat de Kunstweek Warmond geen subsidie meer krijgt, start tijdens deze editie een actie om vrienden te werven. Mensen die de Kunstweek willen steunen, kunnen voor tien euro een unieke set ansichtkaarten kopen. Plaatselijke kunstenaars hebben hieraan belangeloos een bijdrage geleverd.

Meer berichten