Logo deteylinger.nl
Foto: Esther Luijk

Tijdens het voorlezen gaan we op zoek naar…

  Activiteiten

Teylingen • In de Bibliotheek Bollenstreek zit het voorleesteam iedere eerste woensdag van de maand om 14.30 uur klaar om voor te lezen aan kinderen vanaf vier jaar. Op woensdag 3 januari kunnen de kinderen in Sassenheim en Voorhout na afloop knutselen rond het thema 'Op zoek' waarover is voorgelezen. In Warmond is het thema hetzelfde maar wordt er 's morgens om 10.00 uur voorgelezen aan peuters.

Zo kan er voorgelezen worden uit Het Boekendiefje van Helen Docherty, een spannend speurboek naar boeken die telkens tijdens het voorlezen verdwijnen…Of lezen we voor uit Wie doet dat toch? geschreven door Job, Joris en Marieke: een humoristische detective, met als ondertitel 'Een whodunit voor kinderen!', waarbij de kinderen betrokken worden bij de zoektocht naar de dader. 

Voorlezen is niet alleen leuk en gezellig om samen te doen, maar ook heel belangrijk voor de (taal)ontwikkeling van een kind. Kinderen leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en ze leren hoe een goede zin is opgebouwd. Door te praten met het kind over het verhaal, wordt het gestimuleerd om actief met taal aan de slag te gaan.

Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om te komen luisteren en vriendjes en vriendinnetjes mogen altijd mee. De toegang is gratis.

Meer berichten