Logo deteylinger.nl
Foto: Esther Luijk

Schilderkunst, pianomuziek en sneldichten bij vierde Rondje Kunst

  Activiteiten

Voorhout • Kunst(t)huis Voorhout heeft een nieuwe naam: Rondje Kunst. Die past beter bij het evenement, vindt de organisatie. De vierde editie is op zondagmiddag 11 maart. Dan is er rondom beide kerken en in de Herenstraat weer genoeg kunst en cultuur te zien en te beleven.

Kunst(t)huis, de naam die het evenement de eerste drie jaar heeft gedragen, past niet meer, vindt de organiserende Rotaryclub Voorhout. "De kunst wordt vaak niet thuis vertoond, maar wel in openbare gelegenheden," zeggen ze. De oude naam mag dan vervangen zijn, de rest van de opzet is niet veranderd. De doelstelling is de kunst in brede zin in Voorhout een podium te geven, waarop bekende en nog onbekende kunstenaars zich kunnen presenteren. Rondje Kunst Voorhout is daarin een mooi voorbeeld van culturele samenwerking binnen Teylingen.

Glaskunst en keramiek

Zo'n twintig kunstenaars, eigenaren van de locaties en vrijwilligers van de Rotaryclub zijn betrokken bij het Rondje Kunst. Bezoekers kunnen kiezen uit een twintig tal evenementen: schilderkunst, keramiek, glaskunst, geometrische kunstwerken, tekeningen van inmiddels verdwenen boerderijen, huizen en gebouwen uit oud Voorhout en pianomuziek.

In de protestante kerk klinkt orgelmuziek afgewisseld met zang, in de katholieke kerk is ook orgelmuziek. In de bibliotheek is een passend programma georganiseerd en in de katholieke kerk nodigt een sneldichter de bezoekers uit om met andere bezoekers bij te dragen aan één gedicht. De Mexicano's zullen daarbij de stemming nog meer verhogen op het pleintje bij de bibliotheek en Herenstraat 52-54. In het Boerhaavehuis is weer een optreden van een topartiest.

Toegangskaarten

Op zondag 11 maart vanaf 13.00 uur start de verkoop van de entreebewijzen. Voor 5 euro krijgen bezoekers een toegangsbandje en een programmaboekje. De verkoop is bij CHeers! (Herenstraat 106). Kinderen tot 16 jaar hebben, onder begeleiding van ouderen, gratis toegang. De opening wordt om 13.30 uur verricht door Gaby de Lijster, voorzitter van Rotaryclub Voorhout. De deelnemers sluiten Rondje Kunst af rond 17.00 uur.

De opbrengst van het evenement komt ten goede aan de plaatselijke culturele instellingen. Vorig jaar trok de kunstmiddag 300 betalende bezoekers en veel jeugd.

Meer berichten