Logo deteylinger.nl
| Foto: pr.
| Foto: pr. (Foto: pr.)

Welkom Grutto-excursie bij Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn

  Activiteiten

Warmond • De vaarexcursie Welkom Grutto is op zondag 25 maart. Verzamelen om 10.00 uur bij het Natuur Ontdekking Centrum op Koudenhoorn (NOCK).

Nu de kou definitief is verdreven uit onze contreien en de bermen weer kleur krijgen dankzij krokussen en narcissen, lijkt eindelijk de lente voor de deur te staan. En met de terugkeer van de lentevogel bij uitstek, de grutto, weet je zeker dat een nieuw seizoen is aangebroken. Na een energieverslindende tocht van duizenden kilometers keren zij uitgehongerd terug uit Spanje en Afrika om na een korte periode van opvetten hier in onze polders te gaan broeden. Maart is een leuke maand om de natuur in te trekken omdat niet alleen de zomergasten terug keren maar ook de overwinteraars zoals smienten nog niet weg zijn. Ze zijn zich nog volop aan het voorbereiden alvorens te vertrekken voor de reis naar hun broedgebieden in Siberië. Maar ook andere wintergasten zoals de grote zilverreigers kieviten, futen, meeuwen-, eenden- en ganzensoorten houden zich nog even op in onze polders.

Na een korte introductie door de ervaren IVN gids Lex Burgel stappen de deelnemers aan het boord van een koeienschuit om met eigen ogen de eerste nieuwkomers en laatste wintergasten te aanschouwen. Om ongeveer 12.00 uur zijn ze weer terug bij het centrum. De kosten bedragen 5 euro. Vanwege het beperkt aantal plekken, is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dat kan via info@koudenhoornontdekken.nl.

Meer berichten