Logo deteylinger.nl
| Foto; pr.
| Foto; pr. (Foto: pixabay)

Bollenstreek lentewandeling verwacht duizend deelnemers

  Activiteiten

Sassenheim • De eerste lentewandeling werd met 800 wandelaars een succes. Dit jaar organiseert de Protestantse Gemeente Sassenheim de tweede editie. Op zaterdag 14 april trekken grote groepen wandelaars de streek in om te genieten van de kleurrijke velden.

Wanneer in het najaar van 2016 een aantal gemeenteleden van de Protestantse Gemeente in Sassenheim het idee gestalte geven om in de Bollenstreek een grootschalig wandelevenement te gaan organiseren, konden ze niet weten dat in april 2017 bijna 800 deelnemers kwamen genieten van onze prachtige streeks. De enthousiaste reacties van de wandelaars tijdens het evenement, maar ook tijdens andere georganiseerde wandelingen, zijn een teken dat er wellicht over een aantal weken wel 1000 deelnemers verwacht mogen worden.

Op de kaart gezet

Fervent wandelaar en organisator van het eerste uur Ruud Kappe kijkt enthousiast terug op de eerste editie van vorig jaar. "In 2017 hebben we de Bollenstreek weer terug op de Nederlandse wandelkaart geplaatst. Daarvoor was onze prachtige regio verstoken van een groot wandelevenement." Kappe vervolgt: "Met de organisatie van de Bollenstreek lentewandeling kan de meest bloemrijke regio van Nederland weer ontdekt worden door zowel de recreatieve als de langeafstandswandelaar."

De organisatie biedt wandelafstanden van 5, 10, 15, 25 en 40 kilometer aan. De wandelingen gaan langs de bollenvelden en markante gebouwen die de Bollenstreek rijk is. Voor belangstellenden is er een herinneringsmedaille verkrijgbaar.

Startlocatie

Voor de startlocatie is op bedrijfsterrein van Deleeuw Flowerbulb Group (Rijksstraatweg 52 in Sassenheim). Op zaterdagochtend 14 april vanaf 7.30 uur kunnen de eerste wandelaars voor de 40 kilometer van start, daarna volgen de kortere afstanden. De organisatie is druk bezig geweest om het de wandelaars zo veel mogelijk naar de zin te maken, dit alles met behulp van plaatselijke ondernemers. Kappe: "De verwachting is dat het een gezellig, goed verzorgd wandelevenement gaat worden. Nu maar hopen dat de natuur zijn werk doet en gaat zorgen voor 'exploderende' bollenvelden!".

Voor meer informatie www.pgsassenheim.nl/lentewandeling.

Meer berichten