Logo deteylinger.nl
Foto: pr.

Open dag met speurtocht en excursie bij Natuur Ontdekking Centrum

  Activiteiten

Warmond • Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe seizoen organiseert het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn (NOCK) op zondag 15 april een open dag waarop het unieke karakter van Koudenhoorn nog eens wordt onderstreept. Door een gevarieerd programma kan jong en oud kennis maken met het NOCK en genieten van de natuur op Koudenhoorn.

Het programma begint om 11.00 uur met de opening door NOCK-voorzitter Hans Goudsmit. Vervolgens is de onthulling van de ooievaar. Om 11.30 uur vertrekt een groep onder leiding van Charlotte Matthijsen. Zij gaan samen op excursie om de broedvogels op Koudenhoorn ontdekken. Tegelijkertijd is het mogelijk om met de Hylke Tromp een tocht van ongeveer een uur te maken over het Joppe. Kunstenares Tineke Pot start om 11.30 uur ook met een schilderklasje.

Speurtocht

Voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar is het vanaf 12.00 uur mogelijk om een speurtocht te doen op Koudenhoorn. Ook om 12.00 uur start de tocht over het recreatie-eiland vanaf de rug van een paard, georganiseerd door paardenstal Koudenhoorn.

Om 13.00 uur vertrekt de tweede groep onder leiding van Mathijssen voor een rondleiding en ook varen met de Hylke Tromp kan om 13.00 uur. Om 14.00 uur worden de kunstwerken van het klasje van Tineke tentoongesteld.

Fotowedstrijd

Naast een ritje op een van de paarden van Koudenhoorn is er speciaal voor kinderen tot twaalf jaar een fotowedstrijd. Zij mogen foto's die met een smartphone op Koudenhoorn gemaakt zijn en met de natuur te maken hebben tot uiterlijk dinsdag 10 april appen naar 06-37658409 of mailen naar info@koudenhoornontdekken.nl. De foto's zijn tijdens op de open dag in het NOCK te zien. Een jury beoordeelt de inzendingen en maakt op 15 april om 15.00 uur bekend wie de mooiste foto gemaakt heeft en natuurlijk ontvangt de winnaar een prijs

Vanaf 15 april is het NOCK elke woensdag en zondagmiddag open. Kijk op www.koudenhoornontdekken.nl voor speciale activiteiten of volg het NOCK op Facebook.

Meer berichten