Logo deteylinger.nl
Ook een prachtige file: deelnemers aan de scootmobielentocht van 2017. | Foto: pr
Ook een prachtige file: deelnemers aan de scootmobielentocht van 2017. | Foto: pr (Foto: pr)

Scootmobielen Bloementoertocht rijdt weer met slingers

  Activiteiten

De leukste file van de Bollenstreek rijdt weer op dinsdag 24 april.

Op deze dag zullen zo'n 120 deelnemers uit de Bollenstreek, maar ook van ver daarbuiten, genieten van een toertocht door de bloeiende bollenvelden.

Na enkele jaren waarbij de weergoden de organisatie niet erg gunstig gezind waren, ziet het er nu beter uit. Een koud voorjaar waardoor vrijwel zeker weer met narcissenslingers gereden kan worden. En statistisch gezien kan het vanaf nu alleen maar warmer worden…. Dat belooft wat 24 april!

Na een hartelijke ontvangst in het atrium van De Munnekeweij, met een kop koffie van de vrijwilligers van Topaz Munnekeweij, wordt om exact 10.30 uur het startschot gegeven en gaat de tocht richting de bollenvelden. Net als vorig jaar is FC Lisse met al haar vrijwilligers weer gastheer voor een lunch met soep, broodjes en levensliederen van dameskoor BroCante.

's Middags rijden de scootmobielen langs bij restaurant Como & Co voor een kop koffie, thee of een glaasje jus terwijl genoten wordt van de smartlappen van dameskoor Geen Gehoor. Daar vandaan voert de tocht weer richting Noordwijkerhout. Hier worden alle deelnemers, na het in ontvangst nemen van een medaille en een bloemetje, wederom ontvangen door de vrijwilligers van Topaz en muziek van The Melody Makers.

Terwijl de deelnemers genieten van een welverdiend drankje komt een heel bataljon chauffeurs en vrijwilligers op gang. Nadat de meeste scootmobielen maandagavond door vrachtwagens waren opgehaald moeten deze weer retour. Ondertussen rijden taxi's af en aan om iedereen weer thuis te brengen.

Gratis deelname

Het bovenstaande wordt allemaal belangeloos gedaan en/of gefinancierd door de sponsoren. Fonds 1818 en de gemeente Noordwijkerhout heeft ook gezorgd voor een financiële bijdrage. De hele tocht zou niet door kunnen gaan zonder de hulp van de vele vrijwilligers die ieder jaar weer paraat staan. Aanmelden kan nog: er is nog voldoende plaats en het is helemaal gratis. Dit kan via Jaap Walen, 06-53837262 of via het aanmeldformulier op de website van de stichting: www.debloemenslinger.nl.

Meer berichten